San koji se sanja 33 godine: Rukometašice Srbije saznale put do Tokija

3

Srpske rukometašice saznale su trasu puta koju moraju da pređu da bi stigle do Tokija.

Pune 33 godine ženska rukometna reprezentacija čeka na novi nastup na Olimpijskim igrama, zemlja je od tada više puta menjala i ime i veličinu.

Rukometašice će u martu igrati kvalifikacioni turnir za plasman na OI, kojem će domaćin biti Mađarska. Pored naših sjevernih komšinica igraće i Rusija i Kazahstan.

Prvu utakmicu pulenke selektora Ljubomira Obradovića igraće 19. marta protiv Rusije, koja je na poslednjem Evropskom prvenstvu zauzela peto mjesto. Sledećeg dana sudariće se Mađarska i Srbija. Dvije reprezentacije su odmjerile snage u grupi na minulom EP i mimo svih očekivanja Mađarice su ubjedljivo slavile sa 38:26.

Poslednjeg dana turnira Srbija će igrati protiv autsajdera Kazahstana.

Na Olimpijske igre plasiraće se dvije reprezentacije iz grupe. Vizu za Tokio već su izvadili Japan, Brazil, Francuska, Južna Koreja, Angola i Holandija.

3 Comments
 1. Marko komentariše

  Vama su srpske rukometasice vaznije pd nasih.pih,jadno,dokle ide za izdaja

  1. Kontra revolucija komentariše

   Kojih “vaših” izdajico ?.
   I te “vaše” su srbskoga roda !.
   A “tvoje” su verovatno u Ustaškoj !.

   1. LipaLipa komentariše

    … auu!opet si se “okrenuo” mome rodu, aferim, … da ce bog Jedan da je iskreno, dugovjecno, … da bi me uvjerio, mora to nesto, konkretnije, … za pocetak, da prestanes da podrzavas meda, … da vidimo je li moguce i to cudo, … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.