Samsung oborio rekord: Za 6 sekundi skinuli cio film u HD rezoluciji

0
Kompanija Samsung je objavila da je oborila rekord 5G brzine sa svojom najnovijom tehnologijom.

Oni su dostigli brzinu preuzimanja (download) od 5,23 gigabajta po sekundi (Gbps) na jednom uređaju koristeći E-UTRAN New Radio Dual Connectivity (EN-DC) tehnologiju.

Demonstracija je izvršena u laboratoriji koja se nalazi u Samsung-ovom digitalnom gradu, Suvon (Južna Koreja). EN-DC je iskoristila 4G mrežu kao polugu kako bi pojačala brzinu 5G. Tokom demonstracije, Samsung Networks je koristio kombinaciju 800 MHz mmWave 5G frekvenciju i 40 MHz 4G frekvenciju.

Ta kompanija je koristila i dostupne telefone kao što je Galaxy S20+, 4G i 5G radio, kao i 4G/5G zajedničko jezgro. Koristeći obije mreže istovremeno je pomoglo prenosiocu da poveća pokrivenost, efikasnost, pouzdanost i brzinu. Pri toj brzini od 5,23 Gbps, uređaj može skinuti film u HD rezoluciji (4 gigabajta veličina fajla) za samo šest sekundi!

Samsung je razvio end-to-end (sa jednog kraja na drugi) 5G rešenje, uključujući 5G radio, jezgro, vRAN, 5G čipset i 5G pametni telefon. U 2018. godini kompanija je uspela da sa 5G tehnologijom dostigne brzinu od 1,7 Gbps. U 2019. godini je ta brzina porasla na 2,65 Gbps, dok je prošle godine ista ta firma oborila rekord sa brzinom od 4,3 Gbps.

-Kroz ovu demonstraciju, Samsung je ponosan što je postigao još jedan izvanredan rezultat kada je u pitanju brzina 5G, i to korišćenjem dualnog 4G i 5G pristupa, koji je isporučen direktno jednom korisniku. Ovo pojačava našu posvećenost da dostavimo najbolji mogući 5G našim mušterijama, kao i da nastavimo da pružamo stalnu podršku koja pomaže mobilnim operaterima da ubrzaju prednosti 5G usluga za svoje korisnike- istakao je Dži-Jun Seol, potredsjednik Air Technology grupe i internet poslovanja te kompanije.

(Mondo.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.