Mladen Mikijelj

Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

0

Samsung bilježi 34.7% globalnog tržišnog udjela OLED monitora u roku od samo godinu dana od svog prvog lansiranja OLED monitora

Kompanija čuva lidersku poziciju na svjetskom tržištu monitora igara petu godinu zaredom, na osnovu ukupnog prihoda

Samsung Electronics Co., Ltd., globalni lider u industriji ekrana, obezbijedio je vodeću poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog OLED modela – Odyssey OLED G8 (model G85SB), 34-inčnog monitora za gejming.

Kako navodi Međunarodna korporacija podataka (International Data Corporation – IDC), Samsung Electronics je zauzeo vodeću poziciju na globalnom tržištu OLED monitora sa 34,7% tržišnog udjela na osnovu ukupnog prihoda, kao i vodeću poziciju u tržišnom udjelu na osnovu obima prodaje sa 28,3% OLED monitora prodatih u 2023.

„Tržište OLED monitora je izuzetno konkurentno, tako da dostizanje vrhunskog mjesta zahtijeva izuzetne inovacije i kvalitet proizvoda“, rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik za posao sa vizuelnim displejima u kompaniji Samsung Electronics. „Ovo dostignuće govori o našoj težnji ka izvrsnosti i razumijevanju potreba kupaca, što su ključni faktori u proizvodnji izvanrednih OLED monitora za gejmere širom svijeta koji zahtijevaju vrhunske performanse.“

Samsung je takođe zadržao svoju vodeću poziciju na ukupnom svjetskom tržištu monitora za gejming petu godinu zaredom, sa tržišnim udjelom od 20,8% u smislu ukupnog prihoda.

Od ulaska na OLED tržište, Samsung je nastavio da inovira i dobija pohvale za nove monitore, uključujući Odissey OLED G9 (model G95SC), koji je dobio veliki broj priznanja stručnjaka i recenzenata širom svijeta.

Na CES 2024, Samsung je najavio proširenje svoje linije OLED monitora, otkrivajući tri nova proizvoda:

·         Odissey OLED G8 (model G80SD), sa 32-inčnom 4K UHD rezolucijom, odnosom slike 16:9, brzinom osvježavanja od 240 Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (gTg) [3]

·         Odissey OLED G6 (model G60SD), sa 27“ QHD rezolucijom, odnosom slike 16:9, brzinom osvježavanja od 360 Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (gTg)

·         Unaprijeđeni Odissey OLED G9 (model G95SD), sa 49“ dvostrukom QHD rezolucijom i odnosom slike 32:9, brzinom osvježavanja od 240 Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (gTg) i novim funkcijama.

Nove OLED ponude impresionirale su prve recenzente i već su osvojile nagrade. Na CES-u – najmoćnijem tehnološkom događaju na svijetu – Odissey OLED G9 proglašen je dobitnikom nagrade CES® 2024 za inovacije.

Samsung će nastaviti da diverzifikuje svoju liniju gejming monitora uvođenjem novih Odissey OLED modela, od kojih će svaki koristitI Samsungovu OLED tehnologiju. Ta inovacija se nadovezuje na uspjeh serije Odissey Neo sa Quantum Mini LED tehnologijom, kao i Odissey Ark, koja je donijela revolucionarni interfejs i faktor oblika.

Za više informacija o Samsung vodećim linijama monitora u industriji posjetite https://www.samsung.com/rs/.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.