Samsung će u Crnoj Gori prodavati Galaxy S23 telefone sa ekskluzivnom verzijom Snapdragon čipseta

0

Nakon godina inferiornih Exynos procesora, Samsung će se iskupiti kupcima u Crnoj Gori i ostatku Evrope.

Nemogućnost kompanije Samsung da zadrži korak sa Qualcomm-om i insistiranje da na našem tržištu koristi Exynos čipset je prethodnih godina prilično iritiralo domaće kupce. Ukoliko je i vas pogađala ovakva odluka, vjerovatno ste bili srećni kada je sam Qualcomm najavio da će Galaxy S23 serija koristiti Snapdragon – ne samo kod nas, već svuda u svijetu.

Ipak, kako navodi pouzdani analitičar Ice Universe, Samsung će se kupcima u Crnoj Gori i ostatku Evrope iskupiti za godine inferiornih procesora tako što koristiti ekskluzivnu verziju tek najavljenog Snapdragon 8 Gen 2 čipseta, sa većom brzinom takta, izdižući se iznad konkurencije u ovom segmentu.

Ice Universe je objavio rezultate sintetičkog testa Geekbench 5 koji prikazuju Galaxy S23 Ultra (model SM-S918B) i Single-Core rezultat od 1.504, odnosno Multi-Core rezultat od 4.580 poena.

U rezultatima je primetno da brzina takta Cortex-X3 primarnog jezgra iznosi 3,36 GHz, što je 0,17 GHz brže u odnosu na ostale uređaje koji će koristiti Snapdragon 8 Gen 2, poput vivo X90 Pro+ telefona, ali brzine takta drugih jezgara ostaju nepromijenjene. Nije jasno koliko će ovo poboljšanje biti primjetno u svakodnevnom korišćenju, ali je svakako nešto čime će Samsung moći da se pohvali.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.