“Samo zajedno, ljekari i sveštenici, možemo učiniti da ovom narodu bude bolje”

0

Crkva će nastaviti da pruža pomoć potrebitima u okviru svojih mogućnosti i u periodu ekonomske recesije koja neminovno slijedi“ rekao je protojerej Predrag Šćepanović u sinoćnoj emisiji Internet litija koja se emituje na talasima Radija “Svetigora”, Televiziji “Novi” i stranicama „Ne damo svetinje“ na fejsbuku i instagramu.

On je rekao da kriza otvara nove mogućnosti i da će uz Božiju pomoć naš narod prebroditi sva iskušenja.

Govoreći i pregnućima ljekara otac Predrag je rekao da je Crkva oduvijek podržavala ljekare u svojim naporima.

„Zašto ne reći da je Sveti Sava osnivao prve bolnice, pokazujući da pored brige o duši Crkva brine i o tijelu“ naglasio je prota Predrag Šćepanović.

„Ne izlazim da aplaudiram, naročito u doba korone, jer to treba činiti 365 dana u toku godine“ rekao je on i dodao da treba pomenuti i medicinske sestre, osoblje, higijeničarke i sve koji rade u ovim okolnostima.

Pomenuo je i svog prijatelja dr Hasima Lukača koji mnogo puta posle 24 časa ode do Beograda, Zagreba, gdje god treba, a sa njim i sve predane ljekare od kojih su mnogi gostovali u emisiji Internet litija.

„Imao sam zanimljivih slučajeva kada su ljudi izlazili iz kome posle svetog pričešća kada sam lično posvjedočio silu te svete tajne“ rekao je protojerej Predrag Šćepanović.

Slavu bi trebalo proslaviti u okviru male porodične zajednice dok ne prođe situacija s virusom korona, poručio je podgorički paroh.

Na pitanje kako proslaviti slavu u situaciji epidemije virusa korona, s obzirom na to da slijedi slava Lazareva subota, a potom i Đurđevdan, Šćepanović je napomenuo da ljekari savjetuju porodičnu izolaciju.

“Preporuka zdravstvenih organizacija je da porodica bude u izolaciji. Slavu treba proslaviti u okviru male porodične zajednice. Neće slava biti tužnija zbog toga što je manje ljudi”, rekao je on.

Govoreći o požrtvovanosti zdravstvenih radnika u ovim danima, Šćepanović je kazao da “ljekari liječe, a Bog iscjeljuje“.

“Mislim da se ljekarima treba aplaudirati 365 dana godišnje. Oni su humani svakog dana, ne samo ovih 20. Želim da im sad aplaudiram i to treba da radimo 365 dana, zato što se velika većina trudi za nevelika materijalna sredstva. Samo zajedno, ljekari i sveštenici, možemo učiniti da ovom narodu bude bolje”, istakao je Šćepanović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.