Sakrio potjernicu: Katnić prevario policiju i doveo Sinđelića u Podgoricu

0

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić doveo je Sašu Sinđelića, u novembru 2016. godine, u Crnu Goru, mimo graničnih prelaza, kako bi izbjegao da se otkrije da se to lice nalazi na međunarodnoj potjernici zbog ubistva u Hrvatskoj. Da je Sinđelić doveden u Crnu Goru mimo zvaničnih prelaza i da njegov dolazak uopšte nije evidentiran u policiji, zvanično je potvrdio Vesko Damjanović, tadašnji šef Granične policije, a sada direktor policije. U dopisu koji je dostavljen Višem sudu u Podgorici, a do kojeg je došla “Sloboda”, navodi se da Saša Sinđelić, po policijskoj evidenciji, tokom 2016. godine nije ušao u Crnu Goru. Realnost je ipak drugačija, jer je Sinđelića u Podgoricu doveo lično Milivoje Katnić, kršeći zakon Crne Gore, mimo graničnih prelaza.

Policija demantovala Katnića
“Obavještavamo Vas, da smo izvršili provjere prema dopisu, broj i datum veze, koje se odnose na prelazak državne granice, za lice Saša Sinđelić, rođen 11. 7. 1980. U elektronskim evidencijama lica i saobraćajnih sredstava koja su podvrgnuta graničnoj provjeri sa kojima raspolaže Sektor granične policije, Saša Sinćelić nije evidentiran u periodu od 1. januara 2016. do 1. januara 2017. Napominjemo da se za vrijeme turističke sezone 2016. godine, od 6. 6. do 5. 10. 2016, na drumskim i željezničkim graničnim prelazima vršilo privremeno propuštanje pojedinih radnji prilikom vršenja graničnih provjera, i da se u tom periodu nisu evidentirali svi putnici koji su prelazili državnu granicu”, piše u dokumentu koji potpisuje Vesko Damjanović, tada pomoćnik direktora policije, koji je predat sudiji Suzani Mugoši.
Ovaj zvanični dokument Uprave policije, koji je Višem sudu u Podgorici predat 20. februara ove godine, tada je i zaveden u arhivi suda.


Znao za potjernicu, ali krio
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je u momentu kada je doveo Sinđelića u Crnu Goru znao da se on nalazi na potjernici zbog kazne u Hrvatskoj, gdje je ubio Mirka Fotesa. Sada je jasno, nakon što je to potvrdila policija, da je Katnić ilegalno ubacio Sinđelića u Podgoricu, kako bi ga iskoristio kao svjedoka saradnika u montiranom političkom procesu protiv lidera DF-a, za navodni “državni udar”.
Inače, Katnić i Sinđelić se znaju još od 2003. godine kada je svjedok saradnik bio pritvoren u Spužu, nakon što je kao vojnik ubio Fotesa u Hrvatskoj. U to vrijeme Katnić je bio predsjednik Vijeća vojnog suda u Podgorici u čijoj je nadležnosti bio Sinđelić.
I sam svjedok saradnik je na suđenju saopštio da ga je u Crnu Goru doveo lično Milivoje Katnić. Prema našim saznanjima, on je Sinđelića doveo Vladinim avionom, a zatim je mimo prelaza uveden u Podgoricu.
Pomogli mu da pobjegne
Sinđelić je, nakon lažnog svjedočenja, koje je između ostalog demantovala i BIA, zahvaljujući i Milivoju Katniću napustio Crnu Goru. On je u pratnji agenata ANB-a prebačen na Kosovo i Metohiju, a odatle u Srbiju, kako bi bilo izbjegnuto da bude izručen Hrvatskoj koja ga potražuje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.