SAD nudi pomoć DPS-u u obračunu sa neistomišljenicima: Pod izgovorom borbe protiv lažnih vijesti pomažu režimu!

SAD nudi pomoć DPS-u u obračunu sa neistomišljenicima: Pod izgovorom borbe protiv lažnih vijesti pomažu režimu!

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer kazao je da Sjedinjene Američke Države čine sve da Crnoj Gori pomognu u borbi protiv dezinformacija uoči parlamentarnih izbora koji će biti održani 30. avgusta.

“Cilj je da naši crnogorski partneri razviju kapacitete za identifikovanje dezinformacija. Da prepoznaju kada se dezinformacije puštaju na području Crne Gore – kao i da se suprotstave takvom narativu. Da građanima skrenu pažnju na eksternu prirodu dezinformacija”, rekao je Palmer tokom razgovora o prilikama na Zapadnom Balkanu koji je organizovao Balkan insajder – vašingtonski internet portal koji se bavi temama vezanim za područje Balkana.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara ukazuje da pomoć ima više aspekata.

“Dio te podrške je tehničke prirode, ali ogleda se i u razvijanju sposobnosti za nadgledanje prostora u koji se slivaju informacije kako bi dezinformacije bile prepoznate. Takođe, pomažemo i u razvoju kontra-narativa. Sa naše tačke gledišta, kada uočimo primjenu takve vrste kampanje u Crnoj Gori, ili drugdje u regionu – skrenućemo pažnju na to i pomoći da se istina razluči od dezinformacija. Sa ciljem da otežamo stranama koje informacije koriste za potpirivanje nepovjerenja”, zaključio je Palmer.

Related posts

4 Comments

 1. Kontra revolucija

  Nek malo vise pogledaju biracke
  spiskove !.
  Nek pogledaju kako albanci i ustase preko nic postaju Crnogorci sa novim licnim kartama !.
  To govno Palmer je jos gori od Klintona Olbrajtove, ili Walkera !!!.

  26
  Reply
 2. Marko

  Koloko Vesti.me,Dan.meIN4S,Borba,kurir,informer i ostali srbijanski mediji dnevno objave laznih vijesti o CG,pomoc nemogu Ameri,kinezi i rusi zajedno

  11
  4
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *