SAD: Nema plana za vojnu intervenciju u Venecueli

0

Zvaničnici administracije američkog predsjednika Donalda Trampa izjavili su danas da ne postoje planovi da SAD vojno intervenišu u Venecueli, uprkos tome što su šef Bijele kuće i drugi zvaničnici više puta ponovili da su sve opcije u igri.

Specijalni američki izaslanik za Venecuelu Eliot Abrams i direktor Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) Mark Grin rekli su pred Odborom Senata za spoljna pitanja da Trampova administracija promoviše mirnu političku tranziciju u Venecueli.

Abrams je kazao da je Trampova administracija u potpunosti fokusirana na vršenje diplomatskog i ekonomskog pritiska na socijalističkog predsjednika Venecuele Nikolasa Madura putem sankcija.

On je naveo da će uskoro biti objavljeno uvođenje novih sankcija i da bi one mogle da budu usmjerene protiv nekih stranih banaka ako se otkrije da one pomažu Maduru u prikrivanju državne imovine.

SAD su među više od 50 zemalja koje su priznale samoproglašenog predsjednika Venecuele Huana Gvaida, navodeći da je Madurov prošlogodišnji reizbor bio nelegitiman.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.