Ružičasta situacija u susret Kongresu: Stara garda DPS-a neće mladima prepustiti funkcije bez borbe!

Ružičasta situacija u susret Kongresu: Stara garda DPS-a neće mladima prepustiti funkcije bez borbe!

Tvrdo krilo DPS-a, koje sačinjavaju dugogodišnji funkcioneri, ne gledaju blagonaklono na najavu vrha stranke da će na Kongresu mlađa garda dobiti značajne funkcije, saznaje Borba u vrhu DPS-a.

Kako je najavljeno iz te partije, planirano je podmlađivanje partijskog vrha, a gotovo je izvjesno da će Milo Đukanović i dalje biti na čelu stranke.

Funkcije u vrhu stranke, kako saznajemo, očekuju Nikola Rakočević i Aleksandra Vuković.

Međutim, stara garda u DPS-u ne gleda blagonaklono na sve to i već rade na terenu da na Kongresu proguraju iskusnije kadrove partije.

”Jedna struja, koju čine mlađi kadrovi, već se ponaša unutar stranke kao da su oni osnivali DPS i hoće da kadriraju i rukovode. Takođe, jasno je i da naginju ka nekim strukturama iz opozicije koje su im godinama bliske i stvara se nezdrava atmosfera u stranci. Neće ovo biti običan Kongres, kako se predstavlja u javnosti. Ne očekuju se ni lomovi u stranci, ali nemamo namjeru da tako prepustimo da mladi preuzmu stranku, potvrdilo je našem portalu više izvora iz DPS-a.

Kako saznajemo, Đukanović se mnogo nije miješao u predkongresnu priču, već je to prepustio ljudima od povjerenja.

Stara garda je nezadovoljna što sve veći utacaj u stranci imaju mlađi kadrovi koji su preko noći došli do funkcija.

Related posts

3 Comments

  1. istina

    Sramota je biti clan DPS. Bruka je ucestvovati na kongresu. Najkriminogenija partija na svijetu. Sve go kriminalac i prevarant!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *