Ruski zvaničnik: Zaštitićemo Donbas ako stanovnicima bude prijetila „Srebrenica“

2

Rusija može stati u zaštitu stanovnika Donbasa, ako bude na to bila prinuđena, rekao je zamjenik šefa kabineta predsjednika Rusije Dmitrij Kozak.

„Sve zavisi od veličine požara. Ako tamo bude organizovana Srebrenica, moraćemo stati u zaštitu“, rekao je Kozak na konferenciji u Moskvi.

Po njegovim riječima, u Donbasu se nalaze vojne formacije koje su prekaljane u borbama, koje mogu efikasno da se brane i za sada nema potrebe za zaštitom.

„Sve zavisi od druge strane“, naglasio je Kozak.

Po njegovim riječima, početak rata u Donbasu predstavljao bi kraj Ukrajine.

“To bi bilo pucanje sebi, ne u nogu, već u čelo”, objasnio je zamjenik šefa kabineta predsjednika Rusije.

Međutim, Rusija to nikako ne želi.

“Naš interes je da na svojim granicama imamo prijateljsku, mirnu i stabilnu državu. Više ništa ni od koga ne tražimo. Ne želimo da krnjimo suverenitet ili zauzimamo teritorije”, rekao je ruski zvaničnik novinarima.

Kozak smatra da posjeta predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Donbasu neće dovesti do eskalacije sukoba na istoku Ukrajine, ali, naglašava, Kijev se „igra vatrom“. On je izrazio sumnju da ga SAD podstiču na eskalaciju sukoba u Donbasu.

2 Comments
 1. NIKO99 komentariše

  Još jedna Ruska Gadost, neznalo im se strva. Bahatost njihova nesrazmjerna njihovoj pameti i sposobnosti. Kosmos je pravedan i učiniće da pate zbog te njihove bahatosti. Pljuju one koji su im živote spasili. Bagro Ruska. Uvjek ste bili smradovi i to svi znaju. Pih. Nikad ljudi od vas.

  1. Istvan komentariše

   @niko99
   Bravo ako iko zna kako izgledaju SMRADOVI onda ja to Niko on vidi smrad svako jutro u ogledalu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.