Ruski sud donio oslobađajući presudu u slučaju Bora Đukića

0

„Želim da informišem javnost da je Moskovski gradski apelacioni sud donio oslobađajuću presudu u slučaju koji je od oktobra 2021. godine vođen protiv mene. Ovom presudom je potrđena moja vjera u rusku državu i rusko pravosuđe, koju sam više puta tokom trajanja procesa istakao, uključujući i moj komentar za vaš portal dat u decembru prošle godine nakon skandaloznih, klevetničkih natpisa na mediju Aktuelno.me„, izjavio Boro Đukić za IN4S, prvi počasni konzul Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Portal Aktuelno je 15. decembra 2021. napisao da je Boro Đukić pobjegao iz Rusije u Crnu Gori, da se krije u manastiru Beška. Istog dana Đukić se IN4S-u javio iz Moskve i sa Crvenog trga poručio “Niko krupno ka’ Ćoćo ne laže“.

Đukić navodi da se svo vrijeme trajanja postupka dobrovoljno nalazio u Moskvi u svom stanu, apsolutno ubijeđen u svoju nevinost, objektivnost i pravičnost ruskog pravosuđa, što se na kraju i ispostavilo.

 

„Vrijeme tokom trajanja postupka iskoristio sam da pohađam kurseve ikonopisanja, intarzije, mozaika i duboreza, napravio nekoliko ikona i više drugih radova vezanih za pravoslavnu umjetnost. Planiram da do kraja ove godine napravim i izložbu svojih radova“, zaključio je Đukić.

 

(in4s)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.