Ruski senatori: Predlog Zelenskog Putinu, glumačko kreveljenje

0

Ruski senatori su reagovali na poziv ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da se sastanu u Donbasu, ističući da se radi o „glumačkom kreveljenju“ i pozvali su Zelenskog da se ne igra praznim riječima.

„Za početak, Zelenski mora da u potpunosti prestane sa napadima i da ukine ekonomsku blokadu Donbasa, ako mu je toliko stalo do ljudi koji tamo žive. A u međuvremenu, njegovi visokoparni prazni govori promašuju cilj i nemaju nikakvog smisla“, napisao je ruski senator Aleksej Puškov na Telegramu.

Takođe je ocijenio obraćanje Zelenskog kao „slabo i prazno“ i podsjetio da u Kijevu „maštaju da očiste Donjecku i Lugansku narodnu republiku“.

Sličnog je mišljenja i ruski senator sa Krima, član Međunarodnog komiteta Saveta federacije Sergej Cekov.

„Sam nastup Zelenskog je visokoparan sa divljenjem samom sebi zbog izrečenog, nekakvo glumačko kreveljenje. On ističe svoju neustrašivost i potpunu udubljenost u sukob u Donbasu, i tu pokazuje ili potpuno neznanje o tome od čijih ruku ginu ljudi, ili potpuno licemerje“, rekao je Cekov.

Kako je istakao, Zelenski je pokazao svoju nesposobnost ili nedostatak želje da okonča rat u Donbasu i sada pokušava da prebaci odgovornost na ruskog predsjednika, populistički predlažući sastanak.

„Teško da je potrebno reagovati na još jedan glumački nastup. Mogu samo da žalim narod Ukrajine zbog takvog lidera zemlje“, zaključuje senator.

Podsjetimo, predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je predsjednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu „u bilo kom dijelu ukrajinskog Donbasa, gdje se vodi rat“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.