Ruska obavještajna služba: SAD rasplamsavaju situaciju u Bjelorusiji

0

Šef ruske Spoljne obavještajne službe Sergej Nariškin optužio je SAD da koriste beskrupulozne metode rasplamsavanja situacije u Bjelorusiji ubacujući u tu zemlju radikalne nacionaliste i ekstremiste.

Kako je pojasnio, ti ekstremisti se pripremaju na teritorijama Poljske, Gruzije i Ukrajine, kao i u zemljama Baltika uz posredovanje Pentagona i CIA.

„Borci za tu novu Bjelorusiju se pripremaju u Poljskoj, Gruziji, Ukrajini i u zemljama Baltika uz učešće instruktura CIA i Pentagona, kao i uz pomoć raznih nevladinih organizacija koje stoje iza američkog Stejt departmenta“, rekao je on.
Takođe je optužio Vašington i da se miješa u religioznu situaciju u Bjelorusiji pokušavajući da zavade katolike i pravoslavce u toj zemlji.

„Amerikanci pokušavaju da iskoriste suzdržan stav Vatikana i da uključe u proteste što veći broj katoličkih sveštenika“, dodao je on.

Nariškin je rekao i da Amerika poziva katoličko sveštenstvo da otvoreno kritikuje bjelorusku vlast i da koriste religiozne platforme kako bi implementirali opozicionu propagantu kod vjernika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.