Ruska mornarička flota: Podmornica sa atomskim nosačem raketa

0

Ruska Ratna mornarica se naziva „tvrdim orahom“, koji ima 72 podmornice, uključujući atomske nosače raketa, podmornice sa krstarećim raketama i jedinstvene aparate za specijalne operacije.
„Popular mehaniks“ navodi da Rusija posjeduje mnogobrojnu flotu podmornica za specijalne namjene, među kojima su dvije ogromne „ploveće baze“ koje su namijenjene za transport mini-podmornica za duboko zaranjanje.
List skreće pažnju na „zastrašujuću“ podmornicu B-90 „Sarov“ koja je, po njegom mišljenju, poligon za testiranje nove nuklearne trijade „Status 6“.
„’Status 6‘ je namijenjen za napad na kopnene ciljeve (luke, gradove) sa gigantskom termonuklearnom bojevom glavom od 100 megatona. On može da zaobilazi američku protivodbranu i uništava ciljeve u priobalnom području, šaljući na njih cunamije i praveći ih nepogodnim za život zbog radioaktivnih padavina“, navodi se u članku.
B-90 „Sarov“ je ruska dizel-podmornica, jedini brod Projekta 20120. Ona je napravljena na bazi podmornice projekta „Sargan“, koja je počela da se gradi ’80-ih godina, a da se koristi u decembru 2007. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.