Rusija poziva Zapad: Ne forsirajte vještačke rokove za postizanje sporazuma Beograda i Prištine

2

Rusija poziva da se ne forsira postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Smatramo da su pokušaji da se takozvana konačna normalizacija odnosa Beograda i Prištine forsira, ubrzava nekakvim vještačkim rokovima – destruktivni. Najvažnije je da se pronađe stabilna, održiva opcija koji će, između ostalog, biti prihvaćena i u javnosti“, rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, proces rešavanja kosovskog problema bez realizacije već postignutih sporazuma osuđen je na zastoj.

„Podržavamo dijalog Beograda i Prištine s ciljem rešavanja kosovskog problema pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja mora savjesno i nepristrasno izvršavati svoje posredničke funkcije, koje su joj povjerene odlukom Generalne skupštine UN“, istakla je portparolka.

Kako je dodala, Rusija je zabrinuta i zbog radikalizacije retorike kosovskih Albanaca nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

„Izaziva zabrinutost retorika kosovskih Albanaca nakon pobjede na vanrednim parlamentarnim takozvanim ‘izborima'“, rekla je Zaharova.

Prema njenim ruječima, Moskva se nada da će specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak uspeti da postigne napredak u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

2 Comments
  1. NIKO99 komentariše

    200 Evra za oprost izdaje koja tek treba da uslijedi. “Potkupimo ih”, reče veliki vođa, “prije nego ih ostavimo vucima”.

  2. Sotonjara! komentariše

    Nezavisna država KOSOVA ima da živi do ujedinjenja sa albanijom. Srbići da uzmu onih 200e za puta, sok i tako ima da ih potroše pre prelaska granice sa njihovu smrdiju, mogu da ponesu blato i prašinu na opanke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.