Rusija ne namjerava da uspostavlja avio-saobraćaj sa Crnom Gorom

2

Rusija  ne namerava da uspostavlja avio-saobraćaj sa Crnom Gorom bez ozira na to što veliki broj njenih građana tamo na morskoj obali ima stanove i kuće.

Glavni razlog je što operativni štab za praćenje pandemije kovida 19 smatra da je situacija u Crnoj Gori zabrinjavajuća i da bi uspostavljanje avionskih letova moglo kasnije da negativno utiče na rast broja zaraženih i u Rusiji.

Moskva upravo na osnovu ocjene epidemiološke situacije otvara linije prema pojedinim turističkim destinacijama. Crna Gora za sada nije na listi onih zemalja gde će se letjeti, ali zbog činjenice da mnogi Rusi tamo imaju nekretnine, postoji interesovanje za odlazak.

Tako oni “hrabriji” uveliko raspravljaju na društvenim mrežama kako da doputuju do Crne Gore.

Ruski mediji ocenjuju epidemiološku situaciju u Crnoj Gori kao katastrofalnu jer je od 620.000 građana Crne Gore od korone obolelo 78.090. Procenat obolelih stanovnika u Crnoj Gori je jedan od najvećih u svijetu.

Interesantno je da se moskovska “Nezavisimaja gazeta” poziva na pisanje britanskog “Gardijana” o tome da su rast kriminala, kao i teška ekonomska i politička situacija jako naštetili imidžu “Jadranskog bisera”.

Ako predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpuno izgubi vlast stvoriće se pretpostavke za normalizaciju odnosa Moskve i Podgorice. Mnogo zavisi od toga hoće li nove vlasti u Podgorici i dalje izvršavati direktive Vašingtona i Brisela kao “Milova garnitura”.

(Novosti online)

2 Comments
 1. Ivi komentariše

  Ne budite sigurni. NITI ĆE SRBI DOĆI LJETOS. Gadni gadluk od vlade.

  21
  5
  1. Listantisatanista komentariše

   Doći će ljudi koji imaju familiju u CG i vikendice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.