Rusija i Turska pregovaraju o smanjenju broja turskih vojnika u Siriji

0

Rusija i Turska razmatraju smanjenje broja turskih vojnika u sirijskom Idlibu i povlačenje teškog turskog naoružanja sa tog područja, saopštili su dobro obavešteni turski izvori.

„Turske i ruske delegacije će tokom sastanak u sjedištu Ministarstva nacionalne odbrane Turske u Ankari razgovarati o smanjenju broja turskih vojnika u provinciji Idlib na sjeveru Sirije“, rekao je jedan od sagovornika.
Prema njegovim riječima, „tokom sastanka, održanog u utorak u sjedištu Ministarstva spoljnih poslova Turske, tehnička delegacija Rusije iznijela je predlog o smanjenju broja turskih osmatračnica u Idlibu, ali o tome nije postignut dogovor“.

„Nakon što je turska strana odbila da povuče svoje osmatračnice, insistirajući da ih zadrže, donijeta je odluka da se smanji broj turskih vojnika, koji se nalaze u Idlibu, i da se povuče teško naoružanje iz tog regiona“, saopštio je izvor.
On je istakao da je tursko Ministarstvo odbrane saopštilo da će danas delegacije Rusije i Turske održati sastanak kako bi razgovarali o situaciji u Idlibu.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da je danas jedna od njihovih osmatračnica u Idlibu bila meta napada. Za to su optužili režim Bašara Asada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.