Ruše Srpsku listu da pokore sjever Kosova

0

Juriš na glave Srba koji su lideri na sjeveru Kosova dio je plana Prištine da slomi otpor i pokori ih vlasti i volji Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija. To je glavni razlog zbog kojeg su se na udaru našli potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, ali i Zvonko Veselinović, za kojima je sud u Prištini izdao međunarodni nalog za hapšenje.

Da su spremni da po svaku cijenu pokore Srbe, svedoči i činjenica da po svim međunarodnim pravilima i zakonima Priština nema pravnog osnova za ovakav potez jer takozvana nezavisna država Kosovo nije član Interpola, ali ni članica UN, te ne postoji mogućnost da raspisuje međunarodne potjernice.

Kada je riječ o Kosovu, međunarodnu potjernicu može da izda samo Unmik, koji, s druge strane, za ovako nešto zahteva postojanje dokaza, kojih nema.

– Glavni cilj je razbijanje Srpske liste, najjačeg srpskog uporišta na Kosmetu. Ako razbiju ovo jedinstvo, Srbi će biti razjedinjeni, obezglavljeni, te će se Prištini otvoriti put da zagospodari sjeverom – navode izvori Srpskog telegrafa.

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić za Srpski telegraf kaže da je Priština saopštila da je izdala međunarodni nalog za hapšenje Radoičića i Veselinovića i to bez ikakvih dokaza.

– Prvo su pokušali da Srbe optuže za ubistvo Ivanovića, pa kad su vidjeli da to ne ide, evo sad pominju ubistvo Ivice Rajičića 2014. godine. Sve su to izmišljotine, a glavni cilj je da se razbije sjever, obezglavi uništavanjem Srpske liste kako bi oni mogli da rade šta hoće na tom dijelu. Međutim, srpsko jedinstvo neće biti moguće slomiti bez obzira na strašne pritiske s kojima se suočavamo – ističe Rakić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.