Rumunija uzela bod: Mitrović nije mogao sam

Rumunija uzela bod: Mitrović nije mogao sam

SRBIJA – RUMUNIJA 2:2
(Mitrović 26, 63 – Stančiju 48, Cukudean 68)

Ne, ne, mundijalske rane još nisu zarasle! Znali su u stručnom štabu Orlova da je dug put do novog povjerenja nacije u fudbalsku reprezentaciju naše zemlje, ali se u lijepoj septembarskoj večeri pred selektorom Mladenom Krstajićem ukazao novi problem. Srbija i kada igra dobro ne zna ili ne može da pobijedi. Ništa mi nismo izgubili protiv istočnih susjeda, ali vala ništa nismo ni dobili – 2:2.
Vidjelo smo da je Aleksandar Mitrović u ovom trenutku za tri koplja najbolji srpski napadač i da u tandemu sa prefinjenom fudblaskom dušom Dušana Tadića može da bude ubojit, ali…
Selektor Srbije moraće da pronađe rješenje za defanzivni rebus i brojne odbrambene probleme. Nekada vrsni štoper moraće kako zna i umije da utegne poslednju četvortku, inače…
Da, inače ponovo neće valjati… Kada je trebalo da potvrdimo trijumf protiv Rumunije mi smo – kočili. Kada je trebalo da naplatimo olujne napade – mi smo se samoubijali lošim reakcijama i tragičnim procjenama u poslednjj liniji. Griješili su i iskusni (Kolarov) i mladi (Veljković).
Ima tu i do duhova prošlosti, ali i činjenice da se na samopouzdanju radi kao i na uigravanju ekipe. Znači godinama. A mi to nemamo.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *