Rugaju se zdravom razumu: Vlada u UO Fonda PIO vratila Jadranku Milošević iz DPS-a koja je nezakonito dodijelila penziju Ranku Krivokapiću!

2

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici izborom članova Upravnog odbora u Fondu PIO napravila dva koraka unazad u borbi za reformisanje države i društva.

U danu kada je potpisala Temeljni ugovor sa SPC kojim je ispravila veliko istorijsku nepravdu prema najvećoj tradicionalnoj vjerskoj zajednici, Vlada je imenovanjem kompromitujućih članova Upravnog odbora Fonda PIO iz redova bivšeg unizila svoje „akcije“ kod građana koji su se minulim hapšenjima članova OKG-a bliskih Milu Đukanoviću ponadali da će Crnu Goru konačno obasjati sunce pravde.

Naimenovanja Alije Košute, Kemala Đečevića, Jadranke Milošević u Upravni odbor Fonda PIO, imajući u vidu njihove prethodne javne angažmane, predstavlja skandal svoje vrste koji obesmišljava borbu protiv kriminogenog sistema koji je patentirao DPS u minulih 30 godina.

Posebno „bode oči“  postavljanje Jadranke Milošević za člana Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja.

Riječ je o osvjedočenom DPS-ovom kadru čiji je prethodni desetogodšnji angažman u Fondu PIO obilježen brojnim aferama.

Milošević je u novembru 2020. godine, četiri dan uoči izbora nove Vlade u Skupštini, izabrana za direktora Fonda PIO, što je bivše Ministarstvo finansija i socijalnog staranja okarakterisalo kao nezakonito i zatražilo od tadašnjeg Upravnog odbora Fonda poništenje te odluke. Ona je u junu 2021. smijenjena sa te pozicije, a na njenom mjestu je postavljen Ranko Aligrudić.

Međutim, Milošević se „proslavila“ nezakonitim dodjeljivanjem funkcionerske penzije Ranku Krivokapiću, sadašnjem ministru spoljnih poslova. Sporno rješenje o penzionisanju potpisala je četiri dana nakon njenog imenovanja na čalu Fonda PIO. Kasnije je utvrđeno da  Krivokapić nije na zakonit način ostvario pravo na penziju, pa je to rješenje poništeno.

Dobila spor protiv sebe i naplatila 25.000 evra od Fonda PIO

Milošević je u februaru 2020. godine dobila sudski spor sa Fondom PIO od koga je kasnije naplatila naknadu od 25.495,5 evra, zbog toga što joj Vlada nije isplaćivala naknade za članstvo u Etičkom odboru od  februara 2013. do januara 2017. godine. Ona je bila član ispred Fonda PIO.

Kako vlada nije isplaćivala naknade za rad u toj komisiji državnim službenicima, Milošević je pronašla način da tuži svog poslodavca- Fond PIO, iako nije imao nikakve veze s tom komisijom, i tako naplati “svoj rad” u toj vladinoj komisiji.

Ona je tada bila pomoćnica direktora Fonda PIO za normativno-pravne poslove, tako da se može konstatovati da je dobila spor sama sa sobom i naplatila svoj angažman u Etičkom odboru.

Na kraju nam ostaje da još jednom konstatujemo podbačaj 43. Vlade po pitanju kadrovske politike.

 

 

2 Comments
  1. Bokelj komentariše

    Vidi se po licu da je krimin. faca.

  2. Q komentariše

    I onda treba podržati ovu interesno foteljašku vladu !??Nema tog TU zbok kojeg sad svu treba da izginemo a da DrPS-ovci sve preuzimaju nazad.Dritanga je pre,pre mutan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.