Rudović: Učešće opozicionih partija na izborima pogrešna odluka

0

Učešće pojedinih opoziconih partija na lokalnim izborima u Tuzima, ishitrena je i štetna odluka, ocijenio je nezavinsi poslanik, Neđeljko Rudović i poručio da je dužnost cijele opozicije da u ovom momentu bude na ulici.

Učesnici protesta „97 hiljada-Odupri se“ pozvali su opozicione partije da napušte Skupštinu Crne Gore i bojkotuje sve izbore dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Rudović smatra da je odluka o učešću pojedinih opozicionih partija ishitrena.

„To doživljavam kao jednu ishitrenu i štetnu odluku od opozicionih partija i nadam se da svi opoziconi subjekti razumiju da je u ovom trenutku jako važno da sve što su partijski interesi, ciljevi, ideologije u ovom momentu nije važno“, rekao je Rudović agenciji MINA.

On je ocijenio da je u ovom momentu važno da svi budu svjesni da mogu zajedno sa građanima da se izbore za cilj.

„Možemo zajedno sa građanima, zahvaljujući spletu okolnosti koji se desio i informacijama koje potpuno razotkrivaju ovaj sistem, da se izborimo za glavni cilj – a to je da imo slobodno društvo u kojem se moraju organizovati slobodni i fer izbori kako bi smo dobili ono što nam svim treba“, rekao je Rudović.

To, smatra on, treba i opoziciji i onima koji su na vlasti.

„Treba nam da imamo odgovornu, transparentnu i kontrolisanu vlast koja će voditi računa o državnom novcu, bogatstvu Crne Gore i koja ga neće potkradati nego čuvati i uvećavati“, poručio je Rudović.

Upitan da li se učestvovanjem na izborima na neki način daje legitimitet aferama koje su u fokusu ovih dana u Crnoj Gori, Rudović je odgovorio da su partikularni interesi i „te kalkulacije toliko minorne i mizerne u ovom momentu da se nadam da ih više neće biti“.

„Mi u Crnoj Gori nasuprot težnji vladajuće partije i koalicije da stvori privid redovnog normalnog stanja, zapravo imamo jedno vanredno stanje, s obzirom na to da su ljudi na ulicama, da se pokazalo da institucije u Crnoj Gori ne postoje osim na papiru i da mi ne možemo da računamo na redovan politički život“, rekao je Rudović.

Kako je naveo, i parlament i Vlada u ovom momentu su na ulici.

„I vjerujem da je moja i dužnost i kolega iz ostalih opozicionih partija u ovom trenutku budu na ulici“, zaključio je Rudović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.