Rudović: Besplatno pomažem Kneževiću jer razotkriva vlast

0

Samostalni poslanik Neđeljko Rudović saopštio je juče da ne krije da pomaže u medijskom nastupu odbjeglog vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, navodeći da to “rado čini” jer pomaže razotkrivanju zloupotreba djelova vlasti.

Kazao je i da radi besplatno.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je gostujući u emisiji “Ukrštene riječi” rekao da Rudović vrši krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela. “To je tako, ali ja neću ništa preduzeti”, rekao je Katnić, odgovarajući na pitanje glavnog urednika lista “Pobjeda” Draška Đuranovića da li je Rudović u sukobu interesa.

“Jedan poslanik koji je u zakonodavnom tijelu kaže da kreira i sve ono što nam saopštava lice koje je počinilo krivična djela.. To je pomaganje učiniocu da bi se spriječila njegova odgovornost…”, rekao je između ostalog GST, nakon što je javno priznao kako se prevario glasajući kao građanin na izborima za jednu političku partiju jer je vjerovao da je “čista”.

“Gle čuda, ja pomažem počiniocu poslije krivičnog djela. Prvo, sam Katnić kaže da je u svim predmetima protiv Kneževića u toku faza istrage. Drugo, kako mu ja pomažem da nešto zataška ili da ne bude otkriven kada on sam razotkriva sve, ne štedeći ni sebe. Afera Koverta, čiji akteri su neki od najviših funkcionera DPS-a, je cijeloj Crnoj Gori konačno pružila neoborive dokaze o tome ko su i kako se ponašaju oni koji se kunu u Crnu Goru. Zato je dužnost svakoga ko želi da Crna Gora bude uređena, normalna zemlja, da učini koliko može da afera Koverta dobije svoj epilog u vidu podnošenja odgovornosti svih njenih aktera”, rekao je Rudović “Vijestima”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.