RP: Vojinović traži spisak opozicionih glasača kasarni u NK i PV, kako bi na dan izbora bili na terenu 24 h

0

Pritisak na vojsku i kršenje osnovnih ljudskih prava prema njenim pripadnicima raste iz dana u dan, tvrde iz Radničke partije.

Oni su kazali da nakon što su prošle nedelje pukovnik Vukadinović i bezbjednjak Vujković u toku radnog vremena pozivali na razgovor jednog po jednog vojnika, tražeći od njih da glasaju Demokratsku partiju socijalista, pritisak na vojsku ne jenjava.

“Iz ovog jasno vidimo da pritisak na vojsku ne jenjava, a dostojanstvo vojnika biva ugroženo i to od onih koji su sve u Crnoj Gori uništili i zloupotrijebili”, kaže se u saopštenju.

Prema njihovim tvrdnjama, prijed dva dana je vršilac dužnosti komandanta pješadijskog bataljona potpukovnik Žarko Vojinović izvršio pritisak na komandni kadar kasarni u Nikšiću i Pljevljima da naprave spisak mogućih glasača opozicije, kako bi bili raspoređeni po terenu u vremenu održavanja izbora, a sve da bi se uskratilo njihovo biračko pravo.

“Tako je na primjer u Nikšiću napravljen spisak trinaest pripadnika prve pješadijske čete i dodijeljen im zadatak da zadejstvuju karaulu Kula u Rožajama u narednih nedelju dana uskrativši im tako neprikosnoveno biračko pravo. Ljudi koji će biti razmješteni na tim pozicijama, biće zadejstvovani 24h narednih sedam dana te neće moći izaći na izbore. S tim u vezi možda će im biti omogućeno glasanje putem pisma, koje opet ukazuje na brojne malverzacije”, kaže se u saopštenju Radničke partije.

Oni su kazali da ta partija, kao partija svih obespravljenih radnika, a tim i vojnika, poziva ministra, “belog orla”, Predraga Boškovića da stane iza svojih vojnika i omogući im osnovna ljudska prava.

“Iako znamo i ubijeđeni smo u to da je on kreator ovakvih naređenja, što je on i javno izrekao u brojnim obraćanjima javnosti. Sve nabrojano kao i skandal sa Dušicom Vulić u glavnoj ulozi, koja otvoreno ističe blagotvornosti partijske knjižice u VCG, reperezentuje odnos kakav se može očekivati samo od diktatorskih i autoritarnih režima. Takođe prema novim informacijama koje posjedujemo u kasarni 13. jul u Nikšiću montirano je stotinu kreveta u velikoj tajnosti, neposredno pred predstojeće izbore, za takozvano pojačano obezbeđenje kasarne”, kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da je iz ovoga jasno na šta je sve spreman ministar Bošković da bi sačuvao šačicu vlasti koja njemu i partiji koju predstavlja klizi iz ruku, pošto svoj obraz ne mogu sačuvati.

“Očekujemo da se ogradi od potpukovnika Vojinovića kao što se ogradio od Dušice Vulić, kao što se ogradio od školskog broda Jadran i opojne droge na njemu, kao što se ogradio i od istrebljivanja Srba iz vojske i ordne Svetog Save koji mu je dodijelila Srpska pravoslavna crkva”, kaže se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.