Rožajac švercovao migrante

0

Rožajska policija uhapsila je N.K. (40) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Uprave policije.

“Policijski službenici OB Rožaje su naime, postupajući na osnovu operativnih informacija, kontrolisali vozilo kojim je upravljao N.K. a u kojem su zatekli tražioce azila, pet stranih državljana – tri odrasle osobe i dvoje djece. N.K. je, kako se sumnja, shodno prethodnom dogovoru, u Rožajama preuzeo navedene tražioca azila i imao je namjeru da ih, za novčanu nadoknadu, ilegalnim putem prebaci odnosno prokrijumčari na teritoriju Republike Srbije”, navedeno je u saopštenju UP.

Osumnjičeni N.K. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Rožajama.

Osim ove akcije, službenici OB Rožaje, kako je saopšteno realizovali su još jednu aktivnost, koja je bila usmjerena na suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga.

“Policijski službenici su, shodno operativnim saznanjima, izvršili opservaciju i lišili slobode A.D. (42) iz Rožaja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Neposredno prije lišenja slobode A.D. je, kako se sumnja, jednom maloljetnom licu starom 16 godina prodao dva pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana. Prilikom pokušaja bjekstva od policije A.D. je odbacio šest pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana, težine 12,8 grama, a koja je, shodno sumnjama, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji na području Rožaja. Policijski službenici su izuzeli odbačenu drogu i ona će biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja”.

Osumnjičeni A.D. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.