Rovčanin o Roćenu: Tako može govoriti samo neko kome je posao kriminal, a funkcija maska

0

Demokratska Crna Gora je, reagujući na audio snimak Milana Roćena u kojem bivši ambasador Crne Gore u Rusiji omalovažava novinare, saopštila da na ovaj način može govoriti samo neko kome je posao kriminal, a državna funkcija maska iza koje se skriva.

Iz te stranke su poručili da pred lice javnosti isplivavaju dokazi koji potvrđuju “svu bahatost, brutalnost i osionost Đukanovića i njegovog okruženja”.

“Možda ovakav rječnik i ne iznenađuje koliko moć koja je predata u ruke, svih ovih decenija, čovjeku sa ovakvim rječnikom. Na ovaj način govoriti u ime države može samo neko kome je posao kriminal, a državna funkcija maska iza koje se skriva. Građani se ovim snimcima mogu uvjeriti u ono što smo zapravo znali svih ovih godina, da oni nisu niti patriote, ni veliki državnici, niti dobrotvori, već obična ulična skupina kriminalaca koja se zaklanja iza naroda, zastave i grba”, saopšteno je portparol Demokratske Crne Gore, Nikola Rovčanin.

On poručuje da ne čudi što i “dalje nemamo slobodan Javni servis”, kad se ovakav sistem utemeljio i ustalio u Crnoj Gori. “Jer i dalje pojedinci mogu i da biraju i da raspuštaju, ili, kako kaže Roćen – da ‘rasturaju’.”

“Svjedoci smo da RTCG jutros, odnosno oni koji u njoj sprovode Đukanovićevu i Roćenovu politiku, nisu uopšte ni prenijeli, niti objavili snimak u kojem on vrijeđa novinare te medijske kuće. Ovo mnogo govori o odnosu nalogodavaca i izvršioca režima, strahu i prihvatanju pokornog služenja koliko god bio bičevan i javno ponižavan”, dodaje se u saopštenju.

Rovčanin tvrdi da Đukanović i Roćen govore o narodu kao što govore o novinarima.

“Iz snimka se može čuti i lični Roćenov doživljaj diplomatskih prijema ili kako ih naziva ‘zajebancije’. Diplomatska misija za njih predstavlja isključivo finansijski interes prve porodice, ali ne i države. Mogli smo vidjeti koliko su se Roćenovi investitori zadržali u Crnoj Gori. Takođe, Đukanović je u novu diplomatsku misiju, za njega razumije se, juče poslao i Dušanku Jeknić. Time je zaokružio ambasadorski tim po svojoj mjeri, sa sve Pajovićem, u Kini”, piše nadalje u saopštenju.

Demokrate, kako se dodaje, očekuju da progleda svaki građanin u Crnoj Gori, “pa i onaj koji je vjerovao u lažne patriote i zaštitnike, ali i sve međunarodne adrese”.

“Došao je trenutak da cjelokupna domaća i međunarodna javnost uperi prstom u poslednji diktatorski režim u Evropi, ovako ogoljen, razotkriven i raskrinkan”, zaključuje se u saopštenju portparola Demokratske Crne Gore, Nikole Rovčanina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.