Ronaldo: Ponosan sam što ću biti prvi fudbaler koji je igrao na šest EURO turnira

0

Poslije Svetskog prvenstva u Kataru, prije dvije godine, izgledalo je da je Kristijano Ronaldo rekao zbogom reprezentaciji Portugala.

Ali, selektor Fernando Santoš je napustio reprezentaciju, pa je CR7 nastavio da igra za domovinu.

Tako će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj postati rekorder, kao jedini fudbaler u istoriji sa šest učešća na kontinentalnom takmičenju.

„Ponosan sam što sam prvi igrač koji je igrao na šest EURO turnira. Oduševljen sam zbog toga, jer to pokazuje dugovječnost moje karijere. Međutim, to je samo poglavlje u onome što je Kristijano Ronaldo postigao u fudbalu“, rekao je 39-godišnji Portugalac, pa nastavio:

„Srećan sam i osjećam se privilegovanim što sam ovdje da pomognem reprezentaciji da ostvari ciljeve i, naravno, da pokušamo da idemo dalje i osvojimo šampionat, što je naš primarni cilj…“ kazao je tim povodom Ronaldo u razgovoru za sajt Evropske fudbalske federacije.

Naglasio i da nije slučajno što već dvije decenije igra na visokom nivou, objasnivši koliko je važno stalno raditi na svom tijelu, tehnici, formi…

„Želim da budem igrač koji pomaže drugima, neko na koga mogu da se ugledaju, vide kao uzor i da budem dobar profesionalac. Volim da radim stvari primjerom, kao što obično kažem. Nisam od onih koji mnogo pričaju, umjesto toga volim da im pokažem ko sam“, naveo je Ronaldo, pa dodao:

„I, kada dođe do guranja, kada stvari nisu u redu, morate znati kada da ih disciplinujete, a kada da ih podržite. Ali, kada su stvari dobre, morate biti s njima i raditi zajedno“, rekao je fudbaler Al Nasra iz Saudijske Arabije.

Kako je istakao, Portugal u ovom timu imamo mnogo lidera.

„Svaki od tig momaka je lider na svoj način, i to je jedan od razloga zašto mislim da smo odlična rezentacija“, kazao je Portugalac.

Portugal će igrati u grupi F na EP u Nemačkoj, a rivali će im biti Češka, Turska i Gruzja.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.