Rolan Garos: Krajinović i Đere prošli dalje

0

Nakon Lasla Đerea, i Filip Krajinović se plasirao u 3. kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Španca Roberta Karbaljesa Baena sa 3:2 (6:4, 6:4, 6:7, 3:6, 8:6), posle četiri sata i 15 minuta drame i prave igre nerava.

Namučio se srpski teniser u svom najdužem meču karijere, a ni izbliza nije “mirisalo” na dramu posle prilično sigurnih 2:0 u setovima i meč lopte za lagan finiš…

Popustio je Krajinović onda kada je bilo potrebno da najjače “povuče”, što je Španac objeručke iskoristio i iskreirao veliki povratak. Uspio je da dođe do 2:1 posle taj-brejka, a onda i da materijalizuje nalet samopouzdanja za 2:2.

Trebalo je Krajinoviću tada mnogo energije da se povrati, bio je dobro uzdrman, ali i tu je pokazao mentalnu snagu. Izašao je sa potpuno novim elanom, uzeo je “brejk” za 2:1, stigao i do 5:4, ali tada je krenula rezultatska klackalica u režiji Srbina i Španca.

U pravom rolerkosteru od igre, sjajnih poena, dramatičnih situacija, Krajinović je, srećom, izašao kao pobjednik jednog od najdužih mečeva na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Vrhunac uzbudljivog dvoboja gledaoci su videli od 5:4 za Krajinovića u petom setu, od tog trenutka dvojica tenisera razmijenili su po dva brejka, uz uzdahe i ciku sa tribina usled vrhunske borbe na izmaku snage obojice. Bili su “na rezervi” i Krajinović i Baen u tim trenucima, ali Srbin je imao više nerava, kvaliteta i energije u presudnim momentima – servirao je na 7:6, poveo 30:00, no i tada je Španac pokazao “zube”, vratio meč u egal na 30:30.

Sam finiš ovog nevjerovatnog meča je, ipak, pripao Srbinu koji je vezanim poenima stavio tačku na prolaz u treće kolo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.