Rokade i u tajnoj policiji: Peruničić odlazi iz ANB-a

0

Dejan Peruničić napustiće funkciju šefa ANB-a početkom naredne godine, a već uveliko traju konsultacije unutar vrha DPS-a ko bi mogao da ga naslijedi, saznaje Borba. Peruničić, inače penzioner koji je aktiviran na pomenutoj funkciji, obavljao je posao šefa ANB-a, dvije godine. Nije poznato ko bi mogao biti njegov naslednik, ali svakako se rješenje traži unutar službe.
– Peruničić je ispunio svoj primarni cilj, zbog koga je vraćen u službu, a to je da penzioniše pojedine kompromitujuće kadrove te službe. Postignut je načelan dogovor da se on početkom naredne godine, zvanično povuče sa pomenute funkcije, a njegov nasljednik se traži već mjesec dana. Sa nekim kandidatima su već obavljeni razgovori ali se daleko od konkretnog rešenja, kazao je naš sagovornik.
Peruničić je 1998. godine bio prvi čovjek u ANB-u za nadzor, tehniku i prisluškivanje. On je nakratko bio postavljen za šefa podgoričkog ANB-a, a pokrivao je mjesto šefa operative. Peruničić je, blizak premijeru Dušku Markoviću. Peruničić je i dok je direktor ANB-a bio Marković pokrivao važne pozicije u tajnoj službi. On je do povratka u službu, krajem 2014. godine, radio u privatnom obezbjeđenju u kompaniji Guard Popović Security.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.