Roditelji iz pakla: Djevojčicu koja je rođena sa bradom prodali cirkusu za izložbu nakaza

0

Nesrećna djevojčica Eni Džons rođena je u Virdžiniji 1865. godine i navodno je s bradom došla na svijet što je njene roditelje zaprepastilo ali i otvorilo šansu za zaradu na morbidan način.

Roditelji su se zaprepastili kada su vidjeli da njihova beba ima bradu odraslog čovjeka, ali su se ubrzo utješili, shvativši da je njihova ćerka, takva kakva je, jedinstvena prilika da se obogate. Nije imala ni godinu dana kada su je ubacili na izložbu nakaza putujućeg cirkusa Finijusa Tejlora Barnama.

Djevojčica su prozvali “Dijete Ezav”, po dlakavom Jakovljevom bratu iz biblijske priče. Opisivali su je kao “najčudesniji primjerak maljavosti poslije Ezava” i tako je njena uspješna karijera počela i prije nego što je prohodala.

Bila je toliko popularna da je Barnam ponudio njenoj majci ugovor na tri godine, uz mjesečnu nadoknadu od 150 dolara.

Međutim, ona će biti cirkuska atrakcija mnogo duže nego što je bilo predviđeno prvim ugovorom. Dijete Ezav” je prvo postalo “Žena Ezav”, a potom “Bradata žena”. Privlačila je publiku tako što je isticala ženske atribute, stvarajući kontrast u odnosu na bradu: oblačila je modernu, ženstvenu odjeću i naučila da svira mandolinu.

Njena metoda se pokazala kao uspješna. Eni Džons je postala jedna od najnezaboravnijih atrakcija Barnamove izložbe nakaza.

Pretpostavlja se da je Eni patila od hirzutizma, bolesti koja uzrokuje pojačanu maljavost muškog tipa kod žena, a koju ima oko pet do deset odsto ženske populacije. Međutim, iako je bila najpoznatija bradata žena toga doba, živjela je kratko i nije iskusila radosti života izvan cirkuske šatre.

Godine 1880. udala se za Ričarda Eliota, koji je dozivao publiku ispred Barnamovog cirkusa, ali pošto je tada imala samo 15 godina, a on bio zreo muškarac, prikrivao je njene prave godine, a njeni roditelji nisu odobravali taj brak. U braku su proveli 15 godina, dok se 1985. nisu razveli. Eli se nakon toga ponovo udala za Vilija Donavana, ali i taj brak je nesrećno okončan četiri godine kasnije, kada je on preminuo.

Nažalost, ni Eni nije dugo poživjela, umrla je od tuberkuloze u 37. godini života, a da nije imala ni priliku da upozna drugi način života, osim života cirkuske nalaze.

Izvor: Paranormal 5

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.