Roditelji đaka iz OŠ „Ilija Kisić“ iz Herceg Novog traže od nadležnih da sankcionišu nastavnicu Dušku Krivokapić zbog širenja srbofobije

0

Roditelji đaka iz OŠ „Ilija Kisić“ u hercegnovskom naselju Zelenika obratili su se pismom javnosti i nadležnim institucijama zbog ponašanja nastavnice istorije Duške Krivokapić i otvorenog širenja srbofobije.

Kao što se može vidjeti na objavama na društvenim mrežama, ona ima poseban pik na Svetog Savu kojem ne može da oprosti nepoštovanje ljudskih prava bogumila. Poput svog prezimjenjaka Ranka, ova „nastavnica“ se sa naročitim žarom ostrvljava na SPC i srpski narod koji je većinski u Herceg Novom.

U cjelosti prenosimo pismo roditelja, koje prenosi portal 083:

„Ko to uči našu djecu u OŠ „Ilija Kisić“ u Zelenici?

Nakon jučerasnjeg kolektivnog napuštanja časa istorije od strane VIII razreda i podizanja tenzija u roditeljskoj viber grupi, a potom objavi na Fejsbuku koja se vrlo brzo proširila, odlučili smo da ispitamo šta se to desilo.

Naime nastavnik istorije koga sva djeca neizmjerno vole i poštuju, zbog povrede noge otišao je na bolovanje, a kao zamjena je postavljena asistentkinja u nastavi Duška Krivokapić koja je do tada i radila u tom istom odjeljenju.

Provodeći vrijeme sa njom u učionici djeca su shvatila da se radi o jednoj mrzovoljnoj osobi za koju kažu da samo viče na njih često i bez ikakvog razloga. Roditelji tome nisu pridavali pažnju, dok juče djeca nisu kolektivno napustila čas. Tada su izašle na površinu i neke druge stvari i nacionalistički stavovi iste žene koje je ona javno širila po društvenim mrezama.

Roditelje je posebno iziritirao njen status o Svetom Savi. U pitanju je širenje vjerske i nacionalne netrpeljivosti od strane pedagoškog radnika. Većina djece je nezadovoljna, a roditelji zabrinuti što takva osoba predaje djeci, što je u demokratskom drustvu neprihvatljivo.

Trazimo od nadležnih da ispitaju slučaj jer je ovo prevršilo svaku mjeru, posebno imajući u vidi da je u Pljevljima sa mjesta direktora škole smijenjena Bojana Đačić samo zbog fotografije na Fejsbuku sa sajkacom na glavi. U protivnom steći ćemo utisak da i Uprava škole i Ministarstvo prosvjete podržavaju ovo širenje vjerske i nacionalne mržnje samo prema jednom narodu.

U prilogu postavljamo fotografije g. Duške Krivokapić koje dijeli po društvenim mrežama“.

 

 

 

Pridružujemo se apelima roditelja nadležnim institucijama koje bi u ovom slučaju trebalo da reaguju onako kako zakoni nalažu kada je u pitanju širenje rasne i vjerske mržnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.