Rodić, Gazivoda i Radulović oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije

Rodić, Gazivoda i Radulović oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije

Viši sud obustavio je postupak protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, koje je Specijalno državno tužilaštvo teretilo za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Rješenjem vijeća Višeg suda, međutim, potvrđena je optužnica SDT kojom je Rodiću, Gazivodi i Radulović, stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela prevara u pokušaju.

Kako je saopštila portparolka Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović, SDT može izjaviti žalbu Apelacionom sudu.

Muzurović je saopštila i da advokatima nije dozvoljena žalba. zbog stavljanja na teret krivičnog djela prevara u pokušaju.

U optužnici koju je SDT podiglo protiv Rodića i njegovih kolega Gazivode i Radulović, na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj prevare.

U optužnici piše i da je Rodić, u periodu od aprila 2016. do februara 2017. godine, formirao kriminalnu organizaciju, čiji je cilj vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći. U koju je lično odredio druga lica za pripadnike a koji su prihvatili članstvo pa su pripadnici kriminalne organjizacije postali Gazivoda i Radulović.

Navodi se i da su optuženi, radi realizacije kriminalnog plana, lažno prikazivali činjenice kako bi doveli u zabludu A2A i njene predstavnike. Objašnjava se da im je Rodić navodno predstavio da je sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem drug iz vojske i da izlaskom na jednu večeru može pomoći kompaniji A2A da izbjegne krivično gonjenje i da je navodno za to tražio 600.000 evra.

Advokati: Još nijesmo dobili odluku suda

”Nismo dobili odluku VIšeg suda, pa nam nije poznat njen sadržaj i razlozi za istu. Međutim, detaljno smo na ročištu ukazali na svu neosnovanost optužnice jer u poslovnom odnosu sa kompanijom A2A nismo ništa nezakonito uradili. To su tokom istrage potvrdili i svi predstvanici ove kompanije sa kojima smo bili u kontaktu.”

S poštovanjem, adv. Goran Rodić, adv. Siniša Gazivoda, adv. Marija Radulović

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *