Riješite Instagram grešku vrlo efikasno

0

Postoje mnogo razloga zašto Instagram može da ne radi ili ne funkcioniše pravilno i zato vam dajemo potencijalna rješenja za određeni problem.
Zbog svoje popularnosti nije iznenađenje da aplikacija Instagram ponekad ne radi kako bi trebalo ili potpuno ne funkcioniše. Međutim postoje dosta načina koji omogućavaju da usluga funkcioniše.

Slijedite korake za rješavanje problema koje vam predlažemo i Instagram će ponovo da radi na vašem uređaju.

Instagram server ne radi
Planirano održavanje ili nadogradnje se povremeno provode na Instagram uslugama. U takvim slučajevima, Instagram ne može da radi kako bi trebalo.

Obično se korisnici unaprijed upozoravaju na takve događaje. Dakle, problemi sa Instagramom ne dolaze kao iznenađenje. Promjene se mogu održati i širom svijeta i lokalno. Zato je uobičajena praksa da Instagram ne radi na teritoriji određene zemlje.

Dakle, ako Instagram ne radi, prije svega, provjerite vijesti za neka ažuriranja. Vjerovatno su upravo sada instalirana nova ažuriranja, a uskoro će se vaša omiljena društvena mreža vratiti s novim funkcijama.

Ponekad su IG serveri prekinuti zbog hitnih popravki. Na primjer, mreža može pasti zbog prevelikog opterećenja na serveru. Ako ste doživjeli sličan kvar na Instagramu, ali se ne spominje planirano održavanje, samo pričekajte malo. Takođe provjerite je li problem povezan sa serverom, a ne sa vašim uređajem.

Znaci koje ćete dobiti i koji ukazuju na problem sa Instagram serverima biće označeni sa „5xx“.

Da biste provjerili da li je problem sa Instagramom, možete koristiti nezavisan način da provjerite status, kao što je „Detektor ne radi, da li je u kvaru? (Detector Down, Is It Down)“ ili „Izveštaj o kvaru (Outage Report)“. Unesite URL adresu u pretraživač vašeg internet pretraživača i sačekajte malo. U slučaju da postoji problem sa Instagramom, dobićete poruke poput: „Mogući problemi na Instagramu“ ili „Problemi na Instagramu“.

Pitajte svoje prijatelje da li Instagram radi ili ne na njihovim uređajima: ima li problema sa postavljanjem fotografija i video zapisa u Stories, ili možda ne mogu nekoga označiti i otvoriti objave u Feed-u. Ako nemaju takve probleme, bez sumnje, problem je u vašem uređaju ili računu.

Internet problemi
Ponekad aplikacija ne prenosi priče zbog slabe internet veze. Pa, ovo je jedan od razloga zašto Instagram možda ne radi. U tom slučaju morate provjeriti stabilnost veze.

Možda Wi-Fi ne radi ili postoje problemi sa mobilnim podacima, a može biti i da ste u zoni u kojoj je slab ili nema signala. Sve ovo uzrokuje prestanak rada Instagrama.

Postoje različiti načini za provjeru kvaliteta internet veze kada koristite Instagram sa računara, laptopa, tableta ili telefona:

Pokušajte otvoriti bilo koju web stranicu u pretraživaču.
Koristite glasovnu pretragu.
Idite na stranicu za provjeru brzine internet veze.
Pokušajte preuzeti fotografiju ili video sa bilo koje web stranice.
Ako se web stranice ne otvore, glasovna pretraga ne radi ili usluge mjerenja brzine pokažu nezadovoljavajuće rezultate, potrebno je preduzeti mjere za vraćanje mrežne veze.

Pokušajte ponovo pokrenuti internet vezu na svom uređaju. Ovo morate uraditi na svom telefonu:

Odaberite Airplane Mode. Na ovaj način ćete istovremeno onemogućiti i Wi-Fi i prenos mobilnih podataka.
Samo pričekajte nekoliko sekundi, a zatim ponovo uključite mrežu.
Ako je vaš pametni telefon ili laptop povezan na internet preko kućne Wi-Fi mreže, ponovo pokrenite ruter i ponovo se povežite na hotspot i unesite lozinku.

Suština ove metode je da morate isključiti prenos podataka, a zatim ponovo povezati svoj gedžet na Internet. Vjerovatno će problem biti riješen i Instagram će ponovo početi sa radom.

Ponovo pokrenite uređaj
Najefikasniji i najlakši način za rješavanje problema s Instagramom je ponovno pokretanje uređaja.

Kada dođe do kvara u aplikaciji i vi se iz nekog razloga ne možete prijaviti na svoj Instagram nalog, samo pokušajte ponovo pokrenuti telefon, tablet, laptop ili računar. Na ovaj način možete riješiti nekoliko problema jednim potezom.

Aplikacija će se ponovo pokrenuti.
Uređaj će se ponovo povezati na internet.
Ako vam ponovno pokretanje nije riješilo problem s Instagramom, pokušajte očistiti podatke i predmemoriju aplikacije. Iako na Androidu možete očistiti predmemoriju i podatke za svaku pojedinačnu aplikaciju, na iPhone-u ćete ovo riješiti tako što ćete deinstalirati i ponovo instalirati aplikaciju.

Srećom, postoji funkcija “Isključi”, što znači da se vaši Instagram podaci čuvaju na telefonu čak i nakon što izbrišete aplikaciju. Svi se ti podaci onda vraćaju nakon što ponovo instalirate Instagram na svoj uređaj. To je u stvari zaobilazni način čišćenja pred-memorije.

Kako biste obrisali Instagram s vašeg iPhone-a?

Idite na Postavke -> Opšte -> iPhone skladište. Ondje listajte prema dole sve dok ne pronađete aplikaciju Instagram; kliknite na nju, a zatim kliknite “Isključi aplikaciju”. Idite u App Store, pronađite Instagram i ponovo ga odande instalirajte.

Kako očistiti keš memoriju na Android uređajima?

Otvorite “Postavke i idite pod ”Aplikacije.” Kliknite na Instagram. Zavisno o verziji vašeg Android uređaja, možda ćete trebati kliknuti i na opcije Skladište kako biste pristupili postavkama “Obriši podatke” i “Očisti pred-memoriju.” Sada kliknite na ”Izbriši pred-memoriju.” Da biste izbrisali podatke, ponovite iste te korake, ali ovaj put umjesto ”Izbriši pred-memoriju” kliknite na ”Izbriši podatke.”

Zatvorite sve otvorene aplikacije
Često se problemi s Instagramom događaju zbog nedostatka RAM-a, tako da aplikacija radi, ali sporo. Ovo se može dogoditi zbog velikog opterećenja sistema. Zatvorite druge aplikacije koje rade u pozadinskom načinu rada jer one čine vaš telefon nedovršenim. Zatim pokušajte ponovo da otpremite fotografiju ili video na Instagram.

Čišćenje RAM-a na Androidu se vrši doslovno u dva koraka:

Dodirnite Otvori aplikacije.
Odaberite dugme za čišćenje.
Ove radnje ne brišu aplikacije s vašeg telefona, ali značajno ubrzavaju uređaj.

Ne možete zatvoriti aplikacije na iOS-u tako lako i brzo kao što to možete učiniti na Androidu. Ovo je jedini postojeći način da zatvorite aplikacije koje rade u pozadini na iOS-u:

Dvaput dodirnite dugme Početna ili prevucite prema gore i držite prst na sekundu u sredini ekrana.
Prevucite nagore sve otvorene aplikacije.
Ovaj način može izbaciti pozadinske aplikacije iz RAM-a i osloboditi memoriju za brzo pokretanje novih.

Omogućite dozvole na Instagramu
Instagramu je potrebno mnogo dozvola da bi ispravno radio, bez obzira da li je u pitanju iOS ili Android verzija.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.