Rijeka smeća na Ćemovskom polju: Gomilu otpada niko ne uklanja

0

Gomilu otpada na Ćemovskom polju u Podgorici niko ne uklanja. Ružno lice grada može se vidjeti na potezu od Stočne pijace do Vrela Ribničkih. Mještani su ogorčeni, a nadležne institucije su u ovom slučaju zatajile, piše RTCG.

Velike količine otpada u ovom dijelu grada mogle su se vidjeti i prije dva dana kad je emisija “Mreža” upoznala javnost o ovom problemu. Stanje se, u međuvremenu, nije promijenilo.

Na ovoj deponiji su i dalje gomile plastičnih kesa, gume, odjeća i stari namještaj.

“Ovo je sramota i više od toga. Bez komentara sam i država treba pod hitno da preduzme nešto. Ovdje su vinogradi “Plantaža” i proizvodi se grožđe koje treba da bude ekološki čisto. Riječi nemam. Ovo treba da se pretvori u parkove, da se djeca okupe, a ne da prolazimo pored smeća. Prosto nevjerovatno”, kazao je jedan mještanin.

“Kad god prođem, stanje je isto. Očiste ovaj dio grada od smeća i poslije dva dana ponovo je smeće tu. Čak je i stoka počela da dolazi. Bruka i sramota za grad”, mišljenja je jedna Podgoričanka.

Evidentno je da nadležne institucije ne primjećuju odavno ovaj problem. Iz Komunalne policije Glavnog grada na upite redakcije emisije “Mreža” nijesu odgovarali.

Jedino se javilo Gradsko preduzeće Čistoća i saopštilo da su upoznati sa stanjem, te da će od nedjelje krenuti sa uklanjanjem otpada sa ove deponije.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.