Režimski strah od pjesme: Bravo Kuči!

1

piše: Jovan Vučurović

Ova pjesma je danas strašno zasmetala režimu, pa se preko nje pokušava spinovati i podmetati. Digla se hajka na pjesmu, ali i na časne Kuče, koji su je ponosno pjevali na putu ka Hramu Hristovog Vaskrsenja. Prije nekoliko dana režimu je zasmetala i stara crnogorska “Od Glave Zete”, jer slavi herojsku bitku naših predaka protiv neprijatelja i okupatora…Ta pomama odlično odslikava stanje ludila i straha u kome se nalazi Milo Đukanović, nemoćan da zaustavi stotine hiljada ljudi koji se nalaze u litijama širom Crne Gore…

A, inače, ova lijepa pjesma, koja upečatljivo “slika” sudbinu našeg naroda i njegovu borbu za slobodu, nastala je krajem osamdesetih za “potrebe” jednog pozorišnog komada i jednog filma, pjeva se na raznim događajima i nisu je pisali ni Legija niti bilo ko drugi iz JSO, kako režimski spin želi predstaviti. Ali, glupost je neuništiva, naročito kad je uvezana sa mržnjom, u ovom slučaju prema SPC, srpskom narodu i pravoslavnim vjernicima.

Nego, izdajničkom režimu smeta i Gorski Vijenac, isti ne daju da Crna Gora ima Njegošev dan, smeta im u njihovom nacističkom ludilu sve što je srpsko, pravoslavno, što je tradicionalna Crna Gora… ali, to je njihov problem.

“Himna kosovskih junaka” pjevaće se i dalje, ne samo u Kučima, nego u čitavoj Crnoj Gori. Što reče Ivo Andrić, zagledan u Crnu Goru Njegoševog doba- “Sve što se u tim brdima rađalo, dolazilo je na svet sa refleksom kosovske krvi u pogledu…” Bravo Kuči!

1 Comment
  1. Los Angeles Vasojevici komentariše

    Bravo Jole sokole, svaka cast!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.