Režim udara na narod: DF pruža podršku porodici Vanje Đurišića

0

Demokratski front najoštrije osuđuje hapšenje Vanje i Vuka Đurišića, čime se, kažu, nastavila režimska tortura nad tom podgoričkom porodicom. Iz DF-a su saopštili da su njihovi predstavnici, predvođeni poslanikom Slavenom Radunovićem i odbornikom Miodragom Bešovićem, danas posjetili porodicu Đurišić, te izrazili punu podršku njihovoj borbi.
“Vanja Đurišić, potpuno nevin, nedavno je odležao četiri mjeseca zatvora i konstatujemo da je ovaj slučaj još jedan očigledan primjer kako ova vlast postupa sa ljudima koji se samo bore za svoju imovinu, koja im po svim zakonima pripada”, podsjećaju u DF-u.
Porodica Đurišić je, ističu u tom savezu, više puta pokazala dokumenta i dokaze da je zemljište u Jerevanskoj u njihovom vlasništvu, i svaka normalna, civilizovana i odgovorna vlast bi postupila po zakonu i donijela odluke u njihovu korist.
“Međutim, vlast u Glavnom gradu, koju na papiru vodi Slavoljub Stijepović, pokazuje svoj razbojnički karakter, svakodnevno maltretira Đurišiće, i u tom sramnom poslu, ima podršku policije, zarobljenog tužilaštva i Agencije za nacionalnu bezbjednost, koja šalje svoje sitne i bijedne provokatore da izazivaju incidente za koje bi optužili članove ove familije”, navode u DF-u.
Tako smo, ocjenjuju u Frontu, došli u situaciju da nadležni organi otvoreno krše zakon, hapse i progone nevine ljude, koji samo traže ono što je njihovo.
“Ovom prilikom želimo da pošaljemo vrlo jasnu i nedvosmislenu poruku – nakon lokalnih izbora i pobjede opozicije, biće pod hitno rješavani ovi problemi, kao i oni koji se odnose na legalizaciju, koja će se vršiti u skladu sa zahtjevima i mogućnostima onih koji su pogođeni neradom i neodgovornošću odlazeće vlasti DPS-a i satelita”, poručuju iz Demokratskog fronta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.