Revolucija u kalendaru: Liga šampiona vikendom, najjače lige tokom sedmice?

0

Koronavirus napravio je totalnu pometnju u kalendaru odigravanja fudbalskih mečeva, kako domaćih, tako i internacionalih.

Iako se još ne zna kada će haos proći, kada će se život vratiti u normalu i kada će se ponovo zakotrljati lopta, i Uefa i nacionalne asocijacije se bave planovima kada će takmičenja moći da počnu.

Kako piše “Tutosport”, Italijani već imaju ideju – da se Serija A nastavi 2. maja, da se završi do kraja juna, uz nekoliko vanrednih kola.

Tu su, međutim, nacionalni Kupovi, utakmice Lige šampiona, Lige Evrope, neke zaostale utakmice. Treba sve uskladiti, a voditi računa o zdravlju fudbalera.

Torinski list piše da postoji čak ideja, koju je predložila Uefa – da se Liga šampiona igra vikendom, a nacionalna prvenstva tokom sedmice, kako bi timovima bilo na raspolaganju više dana za brojne domaće mečeve.

Bila bi to prava revolucija, jer su se, maltene tokom cijele fudbalske istorije, domaća prvenstva igrala vikendom, a internacionalni klupski mečevi sredinom sedmice.

Klubovima Serije A, piše “Tutosport”, ne sviđa se takav predlog, jer mečevi tokom sedmice znače i manje prihode od ulaznica i TV prava, ali na kraju će odlučiti Uefa.

Čelnici Evropske fudbalske asocijacije preporučili su juče savezima da ne prekidaju domaća prvenstva, već da ih nastave čim se za to steknu uslovi, a da ih završe najkasnije do 30. juna.

Pomjeranjem Evropskog prvenstva za 2021. godinu, Uefa je oslobodila klubovima drugu polovinu maja i cijeli jun za odigravanje nacionalnih šampionata.

Naredne sedmice će pokazati da li je ideja Uefe realna, ili previše optimistična…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.