Restorani u Dubaiju daju popust do 20% vakcinisanima

0

Tri restorana u Dubaiju nude popuste gostima vakcinisanim protiv korona virusa, objavljeno je na društvenim mrežama u trenutku kada taj emirat usporava vakcinaciju zbog kašnjenja u isporukama vakcine Fajzer/Biontek, prenosi Beta.

Restorani, hoteli i prodavnice su otvoreni u Dubaiju, koji je ponovo otvorio granice za turiste kako bi oživio ovaj važan sektor za ekonomiju.

“Prva doza: 10 odsto popusta. Druga doza: 20 odsto popusta”, objavila su tri restorana na Fejsbuku i Instagramu, precizirajući da će za to biti potreban dokaz poput ljekarske potvrde.

Dubai je sredinom decembra pokrenuo kampanju vakcinacije nakon što su odobrene kineska vakcina Sinofarm i američko-njemačka Fajzer/Biontek. Zdravstvene vlasti su, međutim, za vikend najavile usporavanje vakcinacije Fajzerovom vakcinom zbog kašnjenja u isporuci.

U tom kontekstu, vlada je odlučila da ograniči određene aktivnosti i da pojača kontrolu mjere držanja rastojanja. Vlasti su pozvale stanovnike da putem mobilne aplikacije prijave kršenja mjera.

Prema zvaničnim podacima, više od dva miliona ljudi je primilo vakcinu od ukupno 10 miliona stanovnika. U Emiratima je registrovano više od 280.000 zaraženih korona virusom, a gotovo 800 osoba je umrlo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.