“Republika”: Zvicer se krije u Panami zajedno sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem?

1

Narko-kartel koji štiti „Kavčane“ dojavio je njihovom šefu da se s Ljubom Milovićem skloni iz štek-kuće, u kojoj se krio.

„Kavački“ vođa Radoje Zvicer uspio je u zadnjem času da pobjegne s lokacije u Panami, gdje je trebalo da bude likvidiran! Čovjek s nadimkom Jai, koji je upucan u petak uveče u okrugu San Miguelito, prema operativnim podacima tamošnje policije, slučajna je žrtva, mada se ispituje i mogućnost da je taj muškarac bio žrtveni jarac „Kavčana“, koji su saznali da su „Škaljarci“ stigli u najjužniju zemlju Srednje Amerike da ih obezglave ubistvom Zvicera. „Škaljarski“ egzekutori su, prema pretpostavci istražnih organa, brže-bolje javili da je posao obavljen i njihov klan je slavio ubistvo Zvicera širom planete.

Operativni podaci prikupljeni od bezbjednosnih struktura ukazali su da je Zvicer poslednjih pola godine skoro nerazdvojan od Ljubomira Ljuba Milovića, pripadnika crngorskog ANB-a koji je bio poznat po aferi u SKY komunikaciji, koji mu se pridružio kada je pobegao iz zemlje čim je saznao od policijskog i tužilačkog vrha Crne Gore da je potpuno razotkrivena njegova veza s „Kavčanima“.

„Kavačkom“ dvojcu kolumbijska mafija, za koju rade, navodno čuva leđa i upravo su im oni i spasli život u Panami, kao što su i obezbedili da u Istanbulu proprate ubistvo Jovana Vukotića i vrate se, navodno, preko Irana nazad na južnoamerički kontinent, gde imaju više sigurnih utočišta.

Milović i Zvicer su na stalnom proputovanju gdje rade za tamošnji narko-kartel i pod jakim merama opreza, a vođi je laknulo od kad ima Milovića uz sebe. Česte promjene mjesta prebivališta, lažiranje ličnih isprava i promjene identiteta, odnosno ličnog opisa su njihova obaveza dok se skrivaju, ne samo od međunarodne policije nego još više od suparničkog klana gladnog osvete.

Zvicer zna da su „Škaljarci“ kao ranjene zvijeri od ubistva Vukotića, te da njegova glava vrijedi bar duplo više od Jovanove i, samim tim, još je oprezniji. Njemu je klan za koji sada radi i preko koga i nabavlja kokain koji šalje u Evropu javio da je metak za njega, bukvalno, u cijevi i da je na nišanu „Škaljaraca“, koje je najvjerovatnije sada prodao jedan od njihovih istaknutih članova uvezan s kolumbijskim kartelom i to za velike pare – otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Misteriju Zvicerove likvidacije u Panami službenim kanalima je rešila crnogorska policija, koja je u nedelju dobila saznanja od kolega iz Paname da čovek star između 40 i 45 godina, ubijen iz vatrenog oružja u petak po podne, dok je polako vozio belu limuzinu kroz Veradon, u sektoru Don Boska, u panamskom Veraniju, nije Radoje Zvicer. Istražitelji iz Paname istakli su da je telo ubijenog muškarca poslato na obdukciju, te da će DNK, kao ključni dokaz, otkriti ko je, u stvari, ubijeni Jai.

Milović krije Zvicerovih 50 miliona

Ljubo Milović u poverljivim policijskim dokumentima navodi se kao vlasnik tajnih bankovnih računa na kojima krije Zvicerovih 49.624.511,10 evra, zarađenih švercom kokaina. U izveštaju Evropola, na osnovu dešifrovanih poruka sa Skaj aplikacije, Milović je s kolegom Petrom Lazovićem koristio službenu poziciju i pružao zaštitu „kavačkom klanu“, a vođi klana Radoju Zviceru davao osetljive operativne podatke i saznanja iz crnogorskog informacionog sistema. U komunikaciji na četu s Lazovićem i Zvicerom tokom 2020. Milović je koristio je nadimak Zli poručnik i Oficir i imao je nekoliko kriptovanih telefona, s kojih je razmenio skoro 100.000 poruka o krijumčarenju kokaina, oružja i cigareta.

Misterija advokata – ko je Vladimir Zarić

Vest da je Zvicer ubijen u Panami odmah je demantovao izvesni muškarac koji se predstavio kao Vladimir Zarić rekavši da je advokat Zvicera i njegove porodice i da on zna da je Radoje živ. Ko je taj čovek, zaista nije jasno, a ni crnogorski advokat Miloš Vuksanović, koji zaista zastupa porodicu Zvicer, nije želeo da kaže ni reč o navodnom drugom zastupniku Zvicera.

Vuksanović je rekao da ne može ni da potvrdi niti da negira vest o Zvicerovom ubistvu jer, kako je naglasio, s klijentom nema komunikaciju.

Druga verzija Zvicerove putanje

Prema nekim drugim operativnim podacima objavljenim u medijima, sumnja se da se Radoje Zvicer u povratku iz Istanbula, nakon što je lično nadgledao Vukotićevu egzekuciju, preko Irana uputio u Abu Dabi i Dubai, ali je upitno da li je odatle zaista uspeo da stigne do Paname.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić u jednom TV gostovanju rekao je da sumnja u sve navode o Zvicerovom kretanju kazavši da on nije mnogo daleko od supruge Tamare, koja je njegov najveći zaštitnik i telohranitelj. On je podsetio da su nakon vesti o ubistvu „kavačkog“ bosa, njegova starija ćerka Vanja i supruga na Instagramu objavile snimak dok pevaju uz popularni rep i da time šalju poruku da je, na njihovu sreću, Zvicer živ i zdrav.

1 Comment
  1. Bimbo komentariše

    A Boza Spasic ce ih naci🙃🙃🙃

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.