Rekonstruisano igralište Doma Mladost u Bijeloj

0

Sekretarijat za sport Glavnog grada Podgorice učestvovao je u rekonstrukciji sportskog igrališta u dvorištu Doma Mladost u Bijeloj.

Sredstva prikupljena tokom popularne manifestacije Trofej Podgorice donirana su NVU Nacionalni Osmijeh Crne Gore, koja je uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i učešće izvođača radova Edel sport, uspješno renovirala teren na kojem će štićenici Doma Mladost sada moći da se na kvalitetniji i bezbjedniji način bave sportom i rekreacijom.

Ovim povodom Nacionalni Osmjeh Crne Gore na novom terenu, u nedjelju, 19.05.2024. godine, od 17.30h do 19.30h, organizuje manifestaciju Čitav svijet je naš poligon. U uvodnom dijelu programa prisutne će pozdraviti ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, predstavnik Sekretarijata za sport Glavnog grada Miloš Antić, kao i domaćini Doma Mladost.

U čast otvaranja rekonstruisanog terena, biće organizovano dvočasovno druženje, obogaćeno raznovrsnim sportskim i kulturnim programom. Djecu iz Doma Mladost će posjetiti košarkaški reprezentativci i reperzentativke Crne Gore mlađih kategorija, koji će za njih upriličiti pokazni trening.

U nastavku programa će biti održana promociju prve knjige Vuka Sredanovića, bivšeg štićenika Doma Mladost – njegove zbirka poezije pod nazivom Amfibija. Na ovoj svečanosti će govoriti Bojana Nenezić, ispred Zavoda za školstvo, umjetnici koji će recitovati stihove, recenzentkinja knjige, kao i sam autor.

Ministarstvo će obezbijediti besplatan prevoz na relaciji Podgorica-Bijela-Podgorica za sve koji su zainteresovani da budu dio ovog događaja: prijava za prisustvo ovom posebnom događaju koji slavi zajedništvo, kulturu i sport naše djece se šalje putem maila na [email protected] do subote 18. 05. 2024. godne do 13 sati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.