Razmišlja o vanrednim izborima: Milo sprema Roćena za premijera!

1

Lider DPS-a Milo Đukanović planira da raspiše vanredne parlamentarne izbore, ukoliko trijumfuje na lokalnim izborima u Podgorici, saznaje Borba u vrhu DPS-a. Plan je da DPS pobijedi na izborima, a zatim da se donese politička presuda za “državni udar” i osude lideri DF-a, a zatim raspišu vanredni izbori. Po tom scenariju, Đukanović planira da na mjesto premijera, nakon izbora, ukoliko pobijedi, postavi Milana Roćena, kako bi izgladio odnose se Rusijom.
“Roćen već dva mjeseca intezivno radi na peglanju odnosa između Rusije i Cene Gore, a rezultat toga je Putinova čestitka nakon predsjedničkih izbora. To je bio ključni adut Roćena kojim je ponovo zadobio povjerenje Đukanovića. Pošto planira sa izgladi odnose sa Rusijom, Roćen je ključni čovjek da naslijedi Duška Markovića, koji baš i nije u sjajnim odnosima sa prvim čovjekom partije, a koji polako izlazi iz dalje igre za to mjesto, kaže naš izvor.
Zato je, po Đukanoviću, najbolji tajming za vanredne parlamentarne izbore, poslije, završetka montiranog političkog procesa, a to je kraj ove ili početak sledeće godine.
Ostaje samo da se vidi da li će Marković mirno posmatrati realizaciju tog plana.

1 Comment
  1. miki komentariše

    A vi pukoste od muke sto mu je Putin cestitao

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.