Razlaz: Građanskoj opoziciji istekao rok trajanja

0

Krah pregovora oko zajedničkog predsjedničkog kandidata opozicije, označio je i definitivan razlaz stranaka unutar građanske opozicije, saznaje Borba. S obzirom da je i u samoj građanskoj opoziciji bilo različitih predloga oko kandidata, postalo je jasno da će od sada, svaka stranka voditi svoju politiku. Prema našim saznanjima, Demokrate su predlagale, nakon što je DF napustio sastanak, da građanska opozicija nastavi pregovore, ali za to nije bilo konsenzusa. Kako je Vladimir Joković, predsjednik SNP-a saopštio da je njemu bliži Andrija Jovićević, kao zajednički kandidat opozicije, od predloga građanske opozicije, i definitivno je postalo jasno da ta opcija nema više budućnosti. Upravo su ova dešavanja i pokazala da su se predstavnici građanske opozicije okupili kao protivteža DF-u, nakon oktobarskih izbora, a ne zbog principa i zajedničkog djelovanja prema DPS-u.
Saznajemo da je glatko odbijen predlog Alekse Bečića da građanska opcija izađe sa svojim kandidatom, koga će te stranke podržati. Ukoliko ne bude nekog “plana B”, koji je najavio Dritan Abazović, izvjesno je da će predstavnici partija koje su činile građansku opoziciju, imati više kandidata za predsjednika Crne Gore.
Razbijen i “državni udar”
Iako nije bilo riječi na sastanku, o drugim temama, samo okupljanje opozicije, po prvi put od oktobarskih izbora 2016. godine, indireknto je pokazalo da je afera “državni udar” ogoljena do kraja. Ako ne zbog izbora zajedničkog kandidata, dobro je da se opozicija pokrenula sa mrtve tačke i da je javnosti poslata poruka da vlast nije uspjela u svom naumu, da montiranom aferom “državni udar”, razbije opoziciju i DF.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.