Razgovor sa Predsjednikom: „Budućnost penzionog sistema u Crnoj Gori: Iskustva iz regiona“

0

Predsjednik države Jakov Milatović okupiće regionalne eksperte iz oblasti javnih finansija koji će učestvovati na panelu „Budućnost penzionog sistema u Crnoj Gori: Iskustva iz regiona“.

Na panelu će govoriti dr Nikola Altiparmakov, član Fiskalnog savjeta Srbije i docent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Prof. Predrag Bejaković, Institut za javne finansije i Prof. Mitja Čok, predavač na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, dok će moderator biti Miloš Vuković, izvršni direktor u Fidelity consulting.

Predsjednik Milatović je u prethodnom periodu pokrenuo dijalog o temama od društvenog značaja, a reforma penzionog sistema predstavlja važno pitanje u društvenom životu Crne Gore, te je predstojeći panel prilika da stručnjaci iz ove oblasti prezentuju različite pristupe i iskustva u penzionim reformama.

Događaj će se održati u maloj sali Muzičkog centra Crne Gore u srijedu 26. juna sa početkom u 11:00 časova, a nakon razgovora gosti u publici će panelistima imati priliku da postave pitanja.

Ovo je drugi po redu panel “Razgovor sa Predsjednikom”, nakon otvorene diskusije na temu “Evropska perspektiva Crne Gore” sa rektorkom Koledža Evrope Federikom Mogerini.

“Razgovor sa Predsjednikom”, format koji uključuje diskusije o temama koje su važne za crnogorsku javnost, prilika su da se građanima, kroz dijalog i razmjenu mišljenja eminentnih stručnjaka iz tematskih oblasti, bliže predstave perspektive i otvori diskusija o temama od značaja za budućnost našeg društva.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.