Razgovarali Božović i Mandić: Ambasada Srbije podržava incijativu za pomoć narodu u Crnoj Gori

2

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović razgovarao je danas sa predsjednikom Nove srpske demokratije i funkcionerom Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem.

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije, Božović je podržao molbu, koju je Mandić uputio predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću

Mandić se juče obratio predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije koronavirusa.

“Tom prilikom, sagovornici su se saglasili sa potrebom razvoja i unapređenja međusobnih odnosa zasnovanih na pozitivnom međunarodnom i unutrašnjem pravu Republike Srbije i Crne Gore. Posebno, pažnja je posvećena pismu koje je gospodin Mandić uputio predsjedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, kojim je zamolio Republiku Srbiju za pomoć srpskom narodu i svim ostalim građanima Crne Gore. Ambasador Božović je, u ime Ambasade Srbije, snažno podržao tu inicijativu i apel za pomoć, ukazujući da sve radnje treba uskladiti sa zakonom i međunarodnim normama i mjerama zaštite od COVID19, kako bi se prethodno ispoštovale sve neophodne zakonske procedure. Veoma dobar primjer je način na koji se član Predsjedništva BiH, gospodin Dodik obratio u ime zvaničnih organa BiH i Republike Srpske, zatraživši sličnu pomoć.

Kako je saopšteno, razgovor je završen u prijateljskom i srdačnom tonu, “uz obostrane želje da se Republika Srbija i Crna Gora zajednički, složno i snažno, ostavljajući sve razlike po strani, odlučno suprostave zajedničkom neprijatelju. ”

Razgovoru je prisustvovao i predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Milutin Đukanović.

2 Comments
  1. Istina komentariše

    Opet ovaj bozovic trci da se slika ,bit ce kao za horel beograd.

    1
    1
  2. Vasojevic komentariše

    Navidao je Vucic Mandu,dok traje baterija, pa ce ga opet ,po potrebi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.