Ratko Mladić vraćen iz bolničke u pritvorsku sobu

1

Generalu Ratku Mladiću, malo se poboljšalo zdravstveno stanje i on više nije u bolnici, već je u ponedjeljak popodne vraćen u ćeliju zatvora u Ševeningenu u Holandiji.

Kako je „Glasu Srpske” kazao njegov sin Darko Mladić, koji mu je u utorak i srijedu bio u posjeti, upala pluća koju je imao i zbog čega je morao da bude na bolničkom liječenju izgleda da je sanirana.

Ništa nam nisu rekli, ali pretpostavljam da mu je stanje sa plućima riješeno čim su ga pustili iz bolnice. Nikakve izvještaje i nalaze ljekara još nismo dobili“, kaže Darko, koji je sad prvi put mogao da se zagrli sa ocem otkako su u Holandiji uvedene restriktivne mjere zbog korone.

Kako je kazao, Ratko Mladić ima običaj da se šali kad mu je najteže, pa se tako i sad šali da je vraćen u svoj „ofis“, kako on voli da zove sobu u kojoj je zatvoren već punih 11 godina.

Nadamo se da će naši, srpski ljekari dobiti odobrenje suda i što prije otići u Holandiju da pregledaju generala i da vidimo o čemu se radi, kakvu je to zdravstvenu krizu imao i kakvo mu je zaista stanje. Nadamo se da su mu pluća zaliječena, on više ne kašlje, ali sve ostalo stanje je i dalje problematično. I dalje je slab, ne može sam da ustaje, niti da se kreće bez pomoći drugih. Zatvorski čuvari su stalno tu oko njega i oni mu pripomognu ono najosnovnije šta treba i donesu mu hranu“, kaže Darko.

Darko je dva dana bio u posjeti, ali zbog generalovog stanja nije mogao kao nekada da bude kod njega od devet ujutru do pet sati popodne, već od 10 do 12 časova i do 14 do 16 sati.

Kaže da Ratko u početku priča, ali da se poslije brzo zamori i onda više sluša Darka. Dobro je i to što mu se vratila snaga da govori, pošto je početkom septembra, kada je prebačen u bolnicu, bio toliko slab i malaksao da nije mogao ni da priča. General je tad imao upalu pluća i vodu u plućima.

(adria)

1 Comment
  1. Boris komentariše

    Covek na pravdi Bozijoj robija a ratni zlocinci slobodno secu eto i zbog toga se konstrukcija svetskog poredka menje nista vise nije i nece boto isto nece biti sudsca klimoglavaca i podanika za saku skuda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.