Rat unutar sistema: Borba klanova u policiji za prevlast u Baru!

0

Nakon povratka ekipe iz Granda u vrh Uprave policije doći će do ozbiljnih rezova unutar te službe, saznaje Borba.

Kako nam je potvrđeno, u toku su pripreme za povratak još jednog broja nekadašnjih službenika Uprave policije, koji su bliski sa ekipom iz Granda. Oni bi trebalo da pokriju određene funkcije po dubini.

Zoran Lazović, koji slovi za prvog čovjeka Granda, Drago Spičanović, Zoran Tomčić i Dejan Đurović novi su pomoćnici direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

“Sada se očekuje velika bitka za preuzimanje funkcija načelnika u Baru, koji je strateški važan zbog šverca koji se odvija preko tamošnje luke. Tu funkciju je pokrivao Spičanović, ali je njegovim prelaskom u Podgoricu, sada to mjesto upražnjeno. Takođe, upražnjeno je i mjesto šefa Interpola, što je još jedno potencijalno mjesto za sukob dvije struje unutar policije”, otkriva naš sagovornik.

Kako saznajemo, ekipa iz Granda ima spremljen spisak svojih kadrova, koje planira da aktivira u službi.

“Tek nas očekuju ozbiljni udari unutar sistema, koji, jasno je, više i ne funkcioniše. Tačnije, sistem je podijeljen na dva dijela, i svako upravlja svojom ekipom i pitanje je kako će to da se odrazi na dalje funkcionisanje bezbjednosnog aparata”, pojašnjava naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.