Rat muzičkih zvijezda: Priča oko krađe pjesme „Provjereno“ Ane Nikolić i Milice Pavlović tema sedmice u regionu (VIDEO)

0

Iako nije svojstveno za portal BORBU, nismo mogli a da se ne osvrnemo i ne zapazimo dramu o kojoj bruji region, koliko javna scena, toliko i sve društvene mreže, između estradnih umjetnica Milice Pavlović i Ane Nikolić na temu koja je kojoj „ukrala“ pjesmu.

Naime, pjevačica Milica Pavlović je objavila nedavno cijeli muzički album među kojima je i pjesma „Provjereno“, koja je postala veliki hit kroz samo par dana i u vrhu je trending lista već danima, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Problem je nastao kada se na „Youtube“ platformi pojavila, tačnije „procurela“ DEMO verzija ove numere u izvođenju Ane Nikolić, koja je takođe, poput orginala postala jako popularna. I u muzičkoj industriji postoje određeni kodeksi i pravila kojih se treba pridržavati pa je oko ove pjesme nastao pravi verbalni rat.

Pjevačice su danima goruća tema koliko u medijima, toliko i na svim društvenim mrežama ali i na javnoj sceni. Cijeli region, počevši od običnih građana pa do slavnih ličnosti svi u ovoj priči biraju svoju stranu. Jedni osuđuju Pavlovićevu, dok drugi smatraju da je Nikolićeva pokazala nekolegijalnost.

Autor pjesme je ipak u javnosti pojasnio ovu situaciju i kazao da je Pavlovićeva jedini vlasnik numere jer ju je ona platila. Nikolićeva ju je samo prema riječima Dragana Brajovića Braje samo otpjevala bez ikakve kapare ili rezervacije pjesme.

Pjesma „Provjereno“ pripada onome ko ju je platio. Ana je nije kupila, niti ju je kaparisala. Na kraju je nije ni objavila i ne vidim u čemu je problem. Nije kome je nuđeno, nego kome je suđeno! – rekao je Braja i dodao da mu je drago što je ta pjesma hit.

I dok je Pavlovićeva najavila tužbu za Nikolićevu, ona je istakla da to što je demo snimak „procurio“ u javnosti nema nikakve veze sa njom. Kazala je iz više navrata da se suda i ishoda suđenja ne plaši.

Pavlovićeva se javno prilikom gostovanja na jednoj televiziji oglasila i obratila svojoj koleginici.

„Ono što imam da joj kažem u ovom momentu: Sram je bilo! Sram je bilo svog imena, sram je bilo svoje karijere! Prije nedelju dana sam poštovala lik i djelo Ane Nikolić, voljela njene pjesme, kao klinka sam gledala u Anu Nikolić i zamišljala sebe da budem zvijezda. Prvo što je od nje otišao demo snimak, drugo objavljen je na Jutjub kanalu kao i zvanična pjesma Ane Nikolić. Počinje nastup ‘Da krenemo sa mojom novom pesmom, fali mi druga strofa da je napišem’, to je toliko bezobrazno i pokvareno“, započela je Milica, pa otkrila da je očekivala izvinjenje:

„Očekivala sam da će ona mene okrenuti, onako kolegijalno, ja nju ne poznajem. Da mi se desilo da mi procuri demo pjesma, ja bih se izvinjavala, ja bih otišla i kupila joj drugu pjesmu rekla bih “Evo ti pjesma, desilo se, nije u redu“. Apsolutno veliko “Sram vas bilo svim mojim kolegama koji ćute“, jer svi znaju koliko je teško danas doći do pjesme, dovojiti novac, zaraditi. Ne treba mene niko da brani, ali ovo je sramota za muzičku industriju, ovo se nije desilo nikad“, precizirala je Pavlovićeva.

 

Nikolićeva se ipak nije mnogo obazirala na ove riječi svoje mlađe koleginice. Iz više navrata je ponovila da se ne plaši ničeg, kao i da sa ovim ona nema nikakve veze.

„Nemam komentar, posebno ne o finansijama, jer nikada o tome nisam pričala. Ovdje je pitanje za autore, odnosno muzičke producente, jer oni su glavni i odgovorni u studiju i kome daju pjesmu dalje i nude je. Što bih ja rekla narežite mi USB, jer ja živim kao Amiš. Meni se nikada u životu do saradnje na albumu Klinika nije desilo da izađe jedna nota. To je više pitanje za muzičke producente, zovite njih“, navela je Nikolićeva nedavno na pitanje novinara.

Nedogu zatim je kazala kako ona nije izvođač te pjesme i kako je njena izvedba samo bila kaver.

„Ja nisam pevačica. To što sam pevala je bio samo kaver“, rekla je Ana.

U prilog vam ostavljamo obije verzije pa sami procijenite ko je vaš favorit, ne sumnjamo da će reakcije biti podijeljene, što je slučaj i sa našom redakcijom.

Reakcije javnosti podijeljene: Zbog Nikolićeve i Pavlovićeve bukte i drugi ratovi

Iako je sam po sebi rat ove dvije estradne umjestnice zanimljiv, neosporno je interesantno i pozadinsko ratovanje na društvenim mrežama i između kolega ove dvije umjetnice. Najupečatljiviji okršaj oko situacije sa ove dvije pjevačice je između Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas i Jelene Karleuše. Sukob dvoje kolega koji već duže vrijeme nisu u idealnim odnosima je eskalirao zbog stavova oko pjesme „Provjereno“. Naime Vuksanović je stao u odbranu Nikolićevoj, dok je Karleuša ukazala podršku Pavlovićevoj. A onda je uslijedio, kako medijski, tako i rat na društvenim mrežama ove dvije zvijezde.

Naime, Aca Lukas i Jelena Karleuša posvađali su se putem Instagrama i jedno drugom uputili niz uvredljivih riječi.

Došlo je do nesaglasnosti kada je Aca Lukas podržao demo verziju pjesmu Ane Nikolić „Provereno“. Tim povodom oglasila se Jelena Karleuša, žestoko napala Lukasa i stala u odbranu Milice Pavlović.

„Poznata ‘pjevačica’ podigla glas za krađu pjesama. Uvijek bi ona da morališe umjesto da nauči da pjeva konačno. Ali ne ide to tako lako“, napisao je Lukas a Jelena mu je brže bolje odgovorila.

„Nekada poznati ‘pjevač’ sada ne može ni da govori od kokaina i oštećenja mozga zbog zloupotrebe raznih supstanci! A kamoli da pjeva! Ali zna da piše gluposti i svađa se sa ženama! E, pa ja ipak malo bolje pjevam i pišem i malo mi bolje radi mozak! Ostavite i Milicu Pavlović i njenu pjesmu na miru! Ne ljutite me, jer mene ne možete ni da zastrašujete kao nju, a ni da reketirate! Kako vas, bre, nije sramota? Matore budale“, napisala je Karleuša.

Ubrzo zatim je uslijedio novi odgovor Vuksanovića.

„Zatečen sam ovakvim nevaspitanim i nadasve, isfrustriranim napadima dotične, nazovi gospođe! Ali ja razumijem, reprezentacija je u poslednjih desetak dana imala velike obaveze, čak četiri važne utakmice, pa je dotična očigledno bila uskraćena za zadovoljenje njenih, inače, ogromnih potreba! Neka se ne sjekira, evo kvalifikacije se nastavljaju tek na jesen, a i u prvenstvima je pauza, pa će biti vremena za ‘druženje’. Dotle ćemo joj oprostiti ovo liječenje frustracija, jer se to u najmanju ruku od nje i očekuje! P.S. – preporuka, reprezentacija BiH je slobodna ovih dana, pa da probaš kod njih“, napisao je Lukas.

Pjevačica mu ni na to nije ostalo dužna i preko društvene mreže Instagram su izvjesno vrijeme nastavili sa nizom optužbi i uvreda.Potom je prilikom gosotovanja na jednoj televiziji Vuksanović nastavio, i iznio neke tvrdnje na račun života Karleuše.

On je u jednoj emisiji još jednom javno isprovocirao koleginicu, tvrdeći da je varala njenog supruga Duška Tošića.

„Pošto si i dalje bezobrazna i ničim izazvana nastavila da me pljuješ, sad ćemo da pustimo još jednu pričicu koju lično znam i za koju sam ti lično pomogao. Viđala si se sa vaterpolistom koji je uhvaćen kako se parkira iz tvoje garaže dok je Duško bio na pripremama. Riješio sam da ti te slike ne izađu, što ne znači da neće, ako se budem potrudio. Nastavi da me nazivaš narkomanom, pa će tebi narkoman da pokaže koliko si ti jedno čedno stvorenje za primjer“, poručio je Lukas Karleuši.

Karleuša se nakon ovoga na njega obrušila putem Instagrama.

„Tužno je to što i on ima ćerke koje gledaju kako tata iz pakla napada samo žene. Neću više odgovarati dedi Lukasu. Čovjek ima unuke, a ovo radi. Mučenik je za žaljenje. Nisam naučena da ćutim. To je to“, poručila je ona.

Da li će se ipak ova priča nastaviti i dobiti neki novi epilog ostaje nam da vidimo. Svakako ćemo zarad naših čitalaca ispratiti ova krajnje interesantna dešavanja na našoj muzičkoj sceni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.