Rat kotorskih klanova ostavio traga: Barsko-budvanska mafija preuzela podzemlje

0

Obnovljena barsko-budvanska grupa, koja je povezana sa ekipom Luke Bojovića u Srbiji, trenutno je najjača organizovana kriminalna grupacija u Crnoj Gori, piše između ostalog u najnovijem policijskom dokumentu o opasnosti od organizovanog kriminala. Kao ključni čovjek se navodi Jovo Đurović, zvani Kapetan, brat Luke Đurovića koji je stradao 2013. godine u saobraćajnoj nesreći kod Kotora. Glavni čovjek, koji kontroliše barsko-budvansku grupu je Filip Korać.
-Nakon što je poginuo Luka Đurović, koji je bio desna ruka Luke Bojovića, trebalo je vremena da se grupa konsoliduje. Sadašnje procjene govore da su oni trenutno najjača grupacija, jer su objedinili i neke manje ekipe iz Bara, Budve i Podgorice, procjena je Uprave policije.
Inspektori koji su radili na procjeni opasnosti od organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, kao jednog od ključnih ljudi u pomenutoj grupi označili su Branka Miranovića.
Ova grupa sve nelegalne poslove obavlja u inostranstvu, dok se u Crnoj Gori najčešće bave ugostiteljstvom, zakupom plaža, preprodajom nekretnina…
Nakon što je Đurović poginuo u saobraćajnoj nesreći, vođstvo u klanu preuzeli su njegov brat Jovo Đurović i Milan Vujović.
U grupi se visoko kotiraju Alan Kožar, Zoran Tomić, Marko Ljubiša zvani Kan, Boban Marković, koji koristi lažno ime Goran Lalić, Nenad Bujić, Vukašin Lekić, Dragan Pečurica, Dejan Borović, Branko Miranović, Bojan Ajković, braća Ognjen i Mladen Kaženegra…
Grupa je povezana i sa ogrankom “zemunskog klana” u Srbiji i u Španiji.
Barsko-budvanska grupa je u bliskim odnosima sa škaljarskom grupom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.