Rat klanova u DPS-u: Kokainski lobi ruši švercere cigareta!

0

Unutar Demokratske partije socijalista (DPS) vodi se rat između dva klana koji se bave švercom droge i cigareta, a kulminacija sukoba se tek očekuje, saznaje Borba u vrhu te partije. Zaplenom cigareta milionske vrijednosti jednom klanu koji se bavi tim unosnim biznisom zadat je težak udarac, a sve to je bio odgovor suprostavljenog klana na nedavnu zaplenu kokaina u Luci Bar. Jasno je da su dva klana u žestokom sukobu oko unosnog biznisa, ali nedavne akcije zaplene cigareta i droge je jasan signal da sukob prijeti da izbije na površinu.
Nakon zaplene skoro 40 kilograma kokaina, bilo je jasno da je pozadina svega toga obračun unutar samog DPS-a, kako bi se nanijela politička šteta struji koja je gurala Dragana Bokana za gradonačelnika Podgorice. Nije se dugo čekalo da odgovor tog klana, a kao rezultat toga imamo zaplenu cigareta i razbijanje te kriminalne strukture. Naravno, u oba slučaja, glavni igrači su ostali van domašaja, a to i jeste bila poenta, kako bi jedni drugima poslali signal da su spremni da u obračunu idu do kraja.
Takođe, sve je očiglednije, kada su u pitanju velike policijske akcije, da nema saradnje između državnih organa, tačnije, da svaki organ samostalno vuče poteze, zavisno od toga ko ga kontroliše od pomenuta dva klana, iako bi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije trebala da bude sinhronizovana. Svjedoci smo da je većina uhapšenih aktera najnovije afere oko šverca cigareta, u koji su umiješani i carinici, iste noći puštena na slobodu, čime je obezvrijeđen rad specijalnog policijskog tima. Takođe, već tri puta se u Višem sudu odlaže saslušanje zaštićenog svjedoka u predmetu protiv Ranka Radulovića i ostalih koji se između ostalog terete za pripremanje likvidacija policijskih funkcionera, čime se indirektna poruka šalje i timu koji je radi na rasvetljavanju tog predmeta, da nemaju odriješene ruke u radu.
Ova dva poslednja slučaja jasan su signal da unutar sistema postoje opstrukcije, tačnije da dva klana unutar DPS-a, kontrolišu pojedine grane vlasti, ali da niko od njih nema punu kontrolu nad cijelim sistemom.
Nažalost, država i kompletno društvo su nažalost taoci ta sva klana, a sve je izvjesnije da će jesen donijeti nova prestrojavanja, ali i još jaču konfrotaciju glavnih igrača unutar DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.