Rat je završen prije 75 godina, DPS i dalje juri četnike: Ako je Srbija okupator, što vlast gradi auto put ka svom okupatoru!

7

piše: Dražen Živković, urednik portala Borba

Avgust 2020 godine. Drugi svjetski rat u svijetu je završen prije ravno 75 godina. Nažalost, ne i u Crnoj Gori.

U susret nedeljnim izborima, umjesto riječi “ulaganja”, “povećanja plata i penzija”, “rasta životnog standarda”, “novih radnih mjesta”, ponovo režim ponovo poseže za “izdajnicima”, “velikosrpskim nacionalistima”, “četnicima”…

Među onima koji četnicima nazivaju sve one koji ne misle kao oni su i unuci ondašnjih četnika. Paradoks Crne Gore. Unuci pravih četnika nazivaju unuke partizana-četnicima!

A ne znaju, ili se prave da ne znaju, da ovi koje prozivaju da su četnici i izdajnici, više, jače i snažnije bi branili ovu Crnu Goru, od mnogih “patriota” kojima su okruženi oni koji 2020. love četnike po šumama i gorama Crne Gore.

Označavati sinove i unuke oslobodilaca i heroja Crne Gore izdajnicima je nepristojno, nekulturno i neljudski. Sinove i unuke onih koji su, svako na svoj način i uz ideologiju u koju su iskreno vjerovali, natopili ovu zemlju svojom krvlju, nazivati izdajnicima je kriminalno i za svaku osudu. Etiketirati te ljude, da navodno Crnoj Gori od njih prijeti opasnost, je najveća ljudska mizerija.

Umorni smo više od priče o četnicima i partizana. Željni ljepšeg i pravednijeg društva. Jer, ni četnici ni izdajnici, ali ni patriote koji brane državu od braće, kumova i rođaka ne mogu sebi da priušte da jednu jedinu noć prespavaju u Porto Montenegru. Ili da se okupaju na Svetom Stefanu ili Miločeru. Neće biti da je patriotama i braniteljima Montenegra srpski okupator zabranio da se okupaju u Porto Montenegru ili Svetom Stefanu. Neće biti da im Sroska pravoslavna crkva i mitropolit Amfilohije brane da odu u Porto Montenegro ili Sveti Stefan. Nego će biti da su im oni koje brane i zbog kojih kidišu na braću i rodbinu, nekom strancu dali najljepše parče države, a da mi sebi, svi zajedno, i kvazi izdajnici i patriote, ne možemo da priuštimo da budemo svoji na svome.

Napadaju, a u zanosu tih “patriotskih” napada, pokušavaju da sakriju golu istinu. Da se teško živi, da i “četnici” i patriote jedva sastavljaju kraj sa krajem. Da se dugovi gomilaju i jurišnicima i braniocima Crne Gore i “izdajnicima” koje oni jure po šumama i gorama. Da su i žrtva i dželat isti, na ivici egzistencije.

Ako Srbija želi da nas okupira, kako nas “patriote” ubjeđuju, kako to da ta ista vlast koja optužuje Srbiju za navodnu okupaciju, gradi auto put ka svom okupatoru! Zar nije logično, ako je istina to što vlast kaže o velikosrpskom nacionalizmu i njihovim pretenzijama na malu Crnu Goru, da ne omogućimo okupatoru da nas lakše ekonomski pokori. Ko se to još u istoriji dobrovoljno ekonomski povezivao sa okupatorom! Neće biti da je Poljska hrlila u ekonomski zagrljaj Njemačkoj krajem 30-tih godina prošlog vijeka. Zašto se ne gradi auto put ka Albaniji ili Hrvatskoj, nego nas vlast kao na tacni, politički, isporučuje okupatoru protiv kojeg se bori i koji ima pretenzije na Crnu Goru.

Kako to da je Srbija navodni okupator Crne Gore, kad nam suverenitet visi o kineskom koncu, a ne o srpskom-okupatorskom! Kako to da nam je Srbija neprijatelj, a vlast je gotovo dobrovoljno pristala da nas kroz kredit za dionicu auto puta porobi Kina. Kako to da najveći broj nekretnina u Crnoj Gori nemaju srpski okupatori, nego je sve u rukama ruskih i joše nekih oligarha i tajkuna. Kako to da svi imaju više pravo na Crnu Goru, zahvaljujući pogubnoj ekonomskoj politici koja se vodi, a Srbija se proglašava okupatorom, a srpski narod u Crnoj Gori izdajnicima i četnicima!

I ko su izdajnici u Crnoj Gori? Roditelji, braća, rođaci i kumovi. Oni koji misle svojom glavom i koji iskreno vjeruju da promjena vlasti ne znači kataklizmu niti nestanak Crne Gore. Ako je ovoliko izdajnika, onda ovom državim vlada debela manjina. Kako može da bude izdajnik onaj čiji je djed ugradio kosti u temelje Crne Gore, a patriota je unuk onoga koji je sarađivao sa okupatorom i rušio temelje ove države. Kako može biti izdajnik onaj koga je majka rodila i poslala da pogine u ratu da obrani Crnu Goru od okupatora. Kako neko smije da izdajnikom nazove naslednike Janka Vukotića i Marka Miljanova, jer da njihovih plemskih naslednika nije bilo, ne bi bilo ni Crne Gore.

Zato, prije nego brata proglasite za izdajnika otvorite novčanik i frižider. Nažalost, prazan frižider i prazan novčanik ili pun frižider i pun novčanik treba da budu mjera patriotizma. Da prestane 2020. godine hajka na nepostojeće i izmišljene četnike i partizane po šumama Crne Gore. Da brat bude brat, pa iako ne misli isto. Da kum i rođak budu oslonac, a ne sredstvo za izmišljanje nepostojećih neprijatelja. Da nas različitosti spajaju, kao što su uvijek, jer samo zajedno imamo šansu za bolju budućnost Crne Gore.

A ljepša i svjetlija budućnost Crne Gore je amanet naših predaka i zalog našim potomcima!

7 Comments
 1. Srbin iz CG. komentariše

  Sreca da hrvati razguzise cetnicadziju, hvala vi braco

  2
  21
  1. Dukljanoid komentariše

   Lizao si ti m*** nekom četniku čim si pun te neke safre, želiš još čini mi se a taj četnik te odbija…

   16
   1
  2. Kontra revolucija komentariše

   Traktorist, sad bas preterujes sa svojim urodjenim vokabularom !!!.
   I prestani da krades nikove, nismo deca iz vrtica, situacija je ozbiljna !.
   Neki ljudi nemaju vise ni potrebe a ni vremena za tvoje gluposti !!!.

 2. Ubljanin komentariše

  Hrvati su vam mnogo slicni, Monteprknaši- i oni su najhrabriji na zene,starce i djecu… Znate vi da ne smijete na Srbe bez kukavicki i sa NATO-om trenutno…ali, i vas cemo razbiti, kao i sve okupatore. Prvo ide poglavnik iz Rastoka

  12
  1
 3. Vaso komentariše

  Istina jeda hrvati rauguzise silu srboie, rs, krajine, s naoruzanjem od vascele juge, da su rascerali cetnicadziju e vala jesu,

  1
  12
 4. До_краја komentariše

  Шта би са афером Клап и саслушањем Миомира М. Мугоше, зна ли се? Оно је беше одложено?
  А афером коверта? А можура? А плава торба? А хиљаду других?

 5. Vaso komentariše

  Kako cetnicadzija laze,zavrsen je 1995g razguzivanjem cetnicadzije od zengi hrvatskih vitezovs
  Cetnicadzija u beksrvo , stampedo

  1
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.