Rastu tenzije između zavađenih grupa u DPS-u: Ekipa iz Granda uz pomoć Katnića kreće u obračun sa “mojkovačkim klanom”

0

Ponovno otvaranje priče o švercu cigareta iz mojkovačke Tare je jasna poruka ekipi okupljenoj oko premijera Duška Markovića, da su oni sledeći na spisku za obračun, ukoliko se ne stave pod punu kontrolu lidera DPS-a Mila Đukanovića. Nije slučajno da baš Vijesti sinoć objave da je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu o švercu cigareta koje se prodaju na ulicama crnogorskih gradova, a iza kojeg, kako se sumnja, stoji ekipa iz Mojkovca. Sve to se radi u momentu kada je specijalno tužilaštvo doživjelo totalni fijasko u predmetu “državni udar”, pa se na ovaj način, otvaranjem novog fronta, težište sada treba prebaciti na novu aferu. Na ovaj način grupa koja ima kontrolu nad specijalnim tužilaštvom, a to je ekipa iz Granda, želi da pošalje poruku da će iskoristiti poluge moći koje imaju u daljem obračunu unutar DPS-a i sa taborom iz Mojkovca.
Upravo se indirektno šalje poruka preko medija premijeru Markoviću da bi najbolje bilo da se povinuje svim odlukama Đukanovića i da se dobrovoljno odrekne moći koje ima u bezbjednosnom sistemu, koje je pod njegovom kontrolom, osim mjesto šefa ANB-a. U suprotnom, specijalno tužilaštvo, koje je istureno odjeljenje suparnicima iz mojkovačke ekipe, otvoriće dalje istrage protiv lica koja su bliska sa tom ekipom, da bi se njihovim priznanjima, kao u budvanskom slučaju došlo do vrha piramide.
Mojkovčani nemaju uticaja na tužilaštvo
Providan i već viđen scenarij na koji treba da se upecaju lakovjerni, u jeku kampanje za lokalne izbore. Zato se ekipi iz Mojkovca i prijeti baš preko specijalnog tužilaštva, gdje Marković jedino nema nikakvu kontrolu, a koje je postalo batina za obračune za neistomišljenicima, a ne nikako institucija koja se bori za pravo i pravdu.
TV Vijesti navodi da se pod lupom istražitelja nalazi ista grupa ljudi za koju se ranije sumnjalo da je povezana sa mojkovačkom fabrikom duvana “Tara”.
Očito su iz istrage isključeni sadašnji v.d. direktor policije Vesko Damjanović i šef kriminalističke policije Enis Baković. Njih dvojica važe za kadrove premijera Markovića, pa je i to još jedan pokazatelj da se ovdje ne radi o ozbiljnim istragama već se radi o obračunu neistomišljenika unutar samog bezbjednosnog sistema.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.